Україна

Маріупольців примусово вивозять до Росії – міськрада

Маріупольців примусово вивозять до Росії - міськрада

Із жителів Маріуполя роблять гастарбайтерів

У жителів міста відібрали паспорти громадян України, перевезли їх до Таганрогу, а звідти – у різні “економічно депресивні міста” РФ.

 

Жителів міста Маріуполь Донецької області депортують до Росії. Інформація отримала підтвердження. Про це в суботу, 19 березня, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

 

“Вчора (18 березня – ред.) з найбільшого укриття у спорт-комплексі Терраспорт росіяни примусово депортували українських громадян до Росії. Кілька тисяч маріупольців під виглядом “евакуації” було вивезено окупантами до Новоазовська”, – йдеться у повідомленні.

 

Далі, за словами Андрющенка, у мешканців міста відібрали паспорти громадян України. Людей перевезли до Таганрогу і звідти залізничним транспортом відправили у різні “економічно депресивні міста” РФ.

 

“Нашим людям видано папірці, які зобов’язують перебувати у певному місті. Фактично без права його залишити мінімум 2 роки із зобов’язанням працевлаштування на вказане місце роботи. Цілковита калька гастарбайтерів нацистів часів другої світової”, – зазначив радник.

 

Андрющенко пообіцяв, що після перемоги Україна поверне кожного свого громадянина.

 

Як повідомлялося, у Маріуполі росіяни вводять в оману цивільних осіб, надягаючи їм білі пов’язки – як розпізнавальний знак цивільного населення.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button