Світ

Китай показав свій аналог російського Кинджала

Китай показав свій аналог російського Кинджала

Фото: Скриншот відео

На відео, яке вони нещодавно оприлюднили, можна побачити, як ракету скидають з бомбардувальника H-6K

Ракета 2PZD-21 може запускатись з дозвукових бомбардувальників, а у випадку Кинджала такі носії не підходять.

Китай розробив аналог російської гіперзвукової ракети Кинджал. Влада КНР показала відео використання ракети, повідомляє профільне видання Defense Express.

Ракета відома під індексом 2PZD-21. Китайці показали свою розробку ще в листопаді 2023 року під час міжнародного авіашоу.

Влада Китаю не розкриває характеристики такої ракети, але на відео, яке вони нещодавно оприлюднили, можна побачити, як ракету скидають з бомбардувальника H-6K.

ЗМІ вважає, що основою для 2PZD-21 стала тактична балістична ракета, як і у випадку з Кинджалом. Ракета використовує активну радіолокаційну голівку, що дозволяє використовувати її для ударів по кораблях.

За інформацією видання, ракета 2PZD-21 може запускатись з дозвукових бомбардувальників, а у випадку Кинджала такі носії не підходять. Обов’язковою умовою для запуску ракети є розгін носія МіГ-31К до надзвукових швидкостей, після чого можливий пуск.


Росія вже неодноразово користувалася ракетами Кинджал для ударів по території України. З ними поки що справлялися тільки батареї Patriot, які українським військовим передали західні союзники.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button