Україна

Київ готуєється перейти в «червону» карантинну зону

Днями Київ потрапить в «червону» зону карантину. Про це в своєму Телеграм-каналі написав міський голова Києва Віталій Кличко, повідомляє 1News.

Він зауважив, що за минулу добу в Києві – майже 1200 нових хворих та 39 летальних випадків. Вік, тих, хто помер, – від 29 років.

«Останніми днями до лікарень столиці госпіталізують по півтисячі хворих. І більшість із них – у важкому стані. Пацієнти, які потребують кисневої підтримки або штучної вентиляції легень. Ліжка в столичних лікарнях заповнюються. Вже понад 50% ліжок, які підготувало місто для лікування хворих на коронавірус, заповнені. А з киснем заповнені більш, як 63%», – повідомив Кличко

Міський голова додав, що 22 жовтня відбудеться засідання Комісії з надзвичайних ситуацій міста, яка ухвалить рішення про запровадження додаткових обмежень і функціонування столиці в умовах «червоної» зони.

«На сьогодні 98% госпіталізованих до лікарень міста – не щеплені. І 99% летальних випадків – це не вакциновані пацієнти», – наголосив Кличко.

«Ті, хто виступають проти вакцинації і обмежень, потрапивши в лікарню чомусь потім не розказують, що коронавірусу не існує…Тому вкотре закликаю киян і всіх українців: ідіть і вакцинуйтеся! Давайте будемо свідомими і будемо дбати про своє здоров’я і здоров’я своїх близьких та людей навколо», – підсумував Віталій Кличко.

Нагадаємо, за останню добу в Україні виявили рекордну кількість нових хворих на коронавірус – 22 415.

Також додамо, що з 21 жовтня для проїзду в поїздах міжобласного сполучення, для подорожей літаком та автобусом між областями потрібно мати сертифікат про вакцинацію проти коронавірусу або негативний тест на Covid-19, дійсний 72 години

Back to top button