Україна

Правила переїзду між областями України змінились: тільки з сертифікатом вакцинації або негативним тестом

Із 21 жовтня для проїзду в поїздах міжобласного сполучення, для подорожей літаком та автобусом між областями потрібно мати сертифікат про вакцинацію проти коронавірусу або негативний тест на Covid-19, дійсний 72 години, повідомляє 1News.

Відповідні обмеження введені постановою Кабінету міністрів №1236 з 21 жовтня 2021 року.

Провідники поїздів під час посадки у поїзд від сьогодні перевіряють, чи є у пасажира сертифікат про вакцинацію у паперовому чи електронному вигляді, або довідка про негативний ПЛР-тест або експрес-тест на антиген, зроблені не пізніше, як за 72 години до подорожі.

Для жовтої зони достатньо, якщо є відмітка про отримання однієї дози вакцини, для червоної зони потрібно мати повний курс вакцинації.

Виключення для дітям до 18 років.

За відсутності необхідних документів провідники можуть не допустити пасажира у поїзд.

В той же час, на найбільших залізничних вокзалах країни від сьогодні працюють пункти вакцинації та експрес-тестування на COVID-19.

Невакциновані пасажири можуть зробити тест і отримати довідку, яка стане підставою для проїзду у разі негативного результату. Вартість тесту на антиген – 350 гривень, а результат можна отримати за 15-20 хвилин.

Пункти експрес-тестування працюють на 10 залізничних вокзалах: Київ, Львів, Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Мукачево, Кривий Ріг, Вінниця та Полтава (станція Полтава-Київська).

Прес-служба «Укрззалізниці» повідомляє, що агентом залізниці в проведенні експрес-тестування стала «Медична лабораторія CSD».

Крім цього, відсьогодні починають працювати пункти безкоштовної вакцинації на 5 залізничних вокзалах: Київ, Львів, Харків, Одеса та Дніпро.

Надалі АТ «Укрзалізниця» планує збільшувати перелік вокзалів, де діятимуть пункти вакцинації та тестування.

Такі ж правила будуть запроваджені на внутрішніх авіарейсах та для автобусних міжобласних перевезень.

Back to top button