Події

Борис Індиченко: За фактом знищення столітніх дубів у Чорнобильському запов…

Борис Індиченко: За фактом знищення столітніх дубів у Чорнобильському заповіднику зі збитками у понад 59 млн грн повідомлено про підозру ще одному учаснику організованої групи

????Слідство встановило причетність до незаконної вирубки столітніх дубів на території зони відчуження в межах Чорнобильського заповідника ще одного правоохоронця. Він є шостим учасником організованої групи, яка налагодила протиправну діяльність на початку грудня 2023 року.

????Про це повідомив керівник Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генпрокурора Борис Індиченко під час публічного обговорення «Спеціалізованій екологічній прокуратурі 3 роки. Досягнення та виклики в умовах російської агресії».

????Він розповів, що працівник поліції з Київської області забезпечував супровід автомобілів, що перевозили незаконно зрубану деревину із заповідника на деревообробне підприємство у столиці.

????Дії підозрюваного кваліфіковано як незаконна порубка дерев на території природно-заповідного фонду, перевезення та збут незаконно зрубаних дерев (ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 КК України).

????Нагадаємо, у межах цього кримінального провадження у березні 2024 року повідомлено про підозру тодішньому керівнику ДСП «Північна Пуща», трьом підприємцям та поліцейському з Київщини.

????Встановлена сума шкоди довкіллю складає понад 59 млн грн.

????Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюють прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора.

????Досудове розслідування – ГСУ ДБР, оперативний супровід – УКР ГУ НП в Київській області та Київське обласне управління ДВБ НП України.

Video is too big

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three + five =

Back to top button