Україна

Мінкульт розробляє план впровадження англійської в кінотеатрах


Мінкульт розробляє план впровадження англійської в кінотеатрах

Міністерство хоче врахувати інтереси глядачів і кінотеатрального бізнесу, зазначив Олександр Ткаченко.


Міністерство культури та інформаційної політики розробляє план впровадження англійської мови в кінотеатрах з урахуванням інтересів глядачів і кінотеатрального бізнесу. Про це в ефірі телемарафону повідомив глава МКІП Олександр Ткаченко.

“У нас була дискусія з представниками кінотеатрів і дистриб’юторів. Ми зараз вимальовуємо собі варіанти, у який спосіб краще зробити так, щоб глядач був зацікавлений ходити на фільми англійською мовою, і бізнес кінотеатральної галузі не постраждав. Здається, ми знайшли один з варіантів. Ми його ще обговорюємо. Також будемо обговорювати з депутатами”, – сказав міністр.
 
За словами Ткаченка, у відомстві підготували план дій щодо популяризації англійської мови на виконання закону про українську мову, який містить “ефективні речі щодо популяризації української мови”. План незабаром опублікують для обговорення з громадськістю.
 
Міністр додав, що англійська мова в Україні найбільш бажана до вивчення. Він навів дані соцопитувань, які свідчать, що 75% дорослих українців хотіли б, щоб їхні діти знали англійську.
 
Впровадження англійської мови в Україні відбуватиметься поступово, із залученням безплатних курсів та е-підтримки для навчання онлайн.

Нагадаємо, 28 червня президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт про застосування англійської мови в Україні. Передбачається офіційно закріплення статусу англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні.

 
Норма про використання англійської мови в галузі культури, що, зокрема, передбачає показ англомовних фільмів у кінотеатрах мовою оригіналу з субтитруванням українською, викликала неоднозначну реакцію суспільства.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button