Світ

В Німеччині мають намір обговорити ситуацію з українськими чоловіками

В Німеччині мають намір обговорити ситуацію з українськими чоловіками

Фото: Unsplash

У Німеччині заговорили про повернення в Україну чоловіків призовного віку

Україна вживає заходів для повернення чоловіків призовного віку, які виїхали за кордон. Влада вирішила, що більше не видаватиме їм нові паспорти через іноземні консульства, якщо вони не стануть на військовий облік.

Німеччина може допомогти Україні з поверненням військовозобов’язаних чоловіків. Про це у неділю, 5 травня, повідомляє Tagesspiegel з посиланням на міністра внутрішніх справ німецької федеральної землі Гессена Романа Посека. 

За словами політика, у питанні щодо українських чоловіків існує дилема, оскільки потрібно підтримати обороноздатність України, але водночас Німеччина хоче залишатися безпечним притулком для біженців.

Коментуючи обмеження консульських послуг для чоловіків за кордоном, які запровадило Міністерство закордонних справ України, Посек зауважив, що не бачить шансів, що Німеччина буде видавати якісь власні документи замість протермінованих українських паспортів.

Як повідомляє німецьке телебачення, федеральні землі та Міністерство внутрішніх справ Німеччини планують обговорити ситуацію з українськими чоловіками у вівторок, 7 травня. Федеральні землі хочуть, щоб Берлін ухвалив якесь загальнонаціональне рішення.

Раніше Міноборони назвало категорії придатних до служби. В Україні більше не буде чоловіків зі статусом “обмежено придатний” до військової служби. Натомість їх ділитимуть на чотири категорії за станом здоров’я. 

Знімають з рейсу. Мобілізація водіїв фур

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × one =

Back to top button