Україна

Афанасьєва: Зеленський більше півроку не підписує закон про військових злочинців, який може заспокоїти емоції людей, які бажають миру на Донбасі – новини

Таміла Афанасьєва
Фото з відкритих джерел

Президент Володимир Зеленський більше півроку не підписує закон про військових злочинців, який може заспокоїти емоції людей, які бажають миру на Донбасі. Про це заявила в ефірі телеканалу “UkrLive” депутат Одеської обласної ради від “Опозиційної платформи – За життя” Таміла Афанасьєва.

“Мені здається, що цей закон був у підсумку зроблений на даний момент для того, щоб трохи заспокоїти емоції людей, які постійно говорили президенту, що ви ж хотіли повернути мир. Тобто, вже 2,5 роки керівництва Зеленського і обіцянки, які він давав на тому ж стадіоні, в тому числі і найважливіше для країни – світ. На даний момент взагалі ніяким чином не рухається – ситуація з Мінськими угодами, з’явилося, що “нормандський формат” знову оновився”, – зазначила вона.

При цьому Афанасьєва додала, що зараз питання миру на Донбасі стоїть особливо гостро, тому що у глави держави є всілякі шанси для його досягнення.

“Зараз вже питання стоїть про те, чи хоче президент, Як правильно говорить Олексій, повернути країну і повернути економіку в цю країну… І те, що і мародерство, ми прекрасно це знаємо, не можна про це мовчати, і те, що відбувалося, то кількість вантажів, яке було вивезено з Донбасу, те, що зараз на даний момент тривають ті дії, які були закладені в 2014-2015 році проти людей, розграбування, можна сказати, всіх людей, які знаходяться в сірій зоні. Ми не повинні забувати про те, що діти вже пішли в другий клас, які народилися в той час, коли почалася війна. Тому президент має всілякі шанси зараз. Так, не подобаються Мінські угоди, які підписав п’ятий президент, поміняйте склад, поміняйте формат”, – резюмувала вона.

https://www.youtube.com/watch?v=639x1AvsZQk

Зазначимо, українці вимагають від Зеленського негайно підписати закон про військових злочинців, який президент блокує вже більше півроку. На офіційному сайті президента України з’явилася петиція №22/133926-еп з вимогою підписати закон про встановлення відповідальності за злочини проти людяності та військові злочини, вчинені на окупованих територіях.


[ad_2]
Source link

One Comment

Back to top button