Події

Підсумки 02.05: Дві умови і російський терор

Підсумки 02.05: Дві умови і російський терор

Фото: ed alcock / myop

Президент Франції Еммануель Макрон

Президент Франції не відкидає нічого, щоб не допустити перемоги Росії; У квітні Росія випустила по українцях понад 3200 КАБів. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Макрон назвав дві умови, за яких би ввів війська в Україну

Президент Франції Еммануель Макрон повторив тезу про те, що не проти введення своїх військ в Україну. В інтерв’ю The Economist він конкретизував, що вдався б до такого кроку, якби Росія прорвала оборону і Київ попросив би про допомогу. За словами французького лідера, європейські союзники “занадто довго вагалися і визначали межі своїх дій”.

Зеленський повідомив про масштаби російської агресії у квітні

У квітні країна-агресор Росія застосувала проти України сотні ракет різного типу і ударних дронів, а також тисячі керованих авіабомб (КАБ). Про це повідомив президент Володимир Зеленський. Сумська, Одеська, Дніпропетровська, Харківська, Донецька області, а також Миколаїв й Херсон щоночі страждають від підлого терору росіян. 

Росіяни вдарили КАБами по Дергачам

Російські воєнні злочинці по вдарили керованими авіабомбами Харківській області, у результаті чого постраждали діти. Спершу повідомлялося про шість постраждалих, але згодом їхня кількість зросла до дев’яти – вісім дітей і один чоловік. Двоє з дітей отримали легкі поранення кінцівок, четверо – середньої тяжкості. Усі потерпілі госпіталізовані. 75-річному чоловіку надали допомогу на місці.

Внаслідок удару по Одесі постраждало 14 людей, пошкоджена цивільна інфраструктура

Увечері 1 травня Росія вдарила по Одесі: внаслідок обстрілу в місті 14 людей постраждали, була зруйнована цивільна інфраструктура. Одного чоловіка було госпіталізовано у стані середнього ступеня важкості в лікарню, всім іншим надали допомогу на місці.

У свою чергу, Нова пошта підтвердила, що російські окупаційні війська вдарили балістичними ракетами по сортувальному депо й відділенню компанії в Одесі. Внаслідок нічного удару було знищено 904 відправлення вартістю 3 млн грн.

ЗСУ: Росіяни закріпилися в Очеретиному, Сили оборони намагаються вибити їх

Росія кинула на штурм Очеретиного до чотирьох бригад. Російським окупаційним військам вдалося прорватися в Очеретине на Авдіївському напрямку і закріпитися там, проте Сили оборони ввели додаткові резерви для стабілізації ситуації. Одна частина населеного пункту, яка перебуває під контролем ворога, перебуває під вогневим контролем українських збройних сил. 

Єрмак: Ми зробимо все, щоб Китай був на мирному саміті. Відсутність РФ – принципова

Відсутність Росії на міжнародному саміті у Швейцарії влітку 2024 року є принциповим для України, проте робиться все для того, щоб був присутній Китай. Про це заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак. Він зазначив, що для України важливо залучити до саміту якомога більшу кількість країн.

У Києві з’явився мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному

У Святошинському районі Києва на вулиці Михайла Котельникова, 51 створили найбільший в Україні стінопис із зображенням Валерія Залужного. Розмір стінопису із колишнім головнокомандувачем ЗСУ сягає понад 120 м², його створили за 13 годин.

Українські біженці стали більше заробляти

Понад 60% українських біженців за кордоном тепер мають вищі доходи, ніж до 24 лютого 2022 року. У листопаді 2022 року цей показник складав 43%. З травня 2023 року до січня 2024 року частка залучених до ринку праці зросла з 39% до 45%.

У той же час, приватні грошові перекази в Україну за перший кварталі 2024 року становили 2,63 млрд доларів, що на 250 млн доларів – 9% – менше, ніж у січні-березні 2023 року. 

До Британії прибуло рекордне число мігрантів

Щонайменше 711 нелегальних мігрантів на невеликих човнах перетнули в середу Ла-Манш і прибули у Великобританію. Це найвищий показник з початку року. Загальна кількість мігрантів, які прибули на малих суднах цього року, становить 8 278 осіб, зазначають в міністерстві внутрішніх справ Британії. Це на 34% більше, ніж за аналогічний період минулого року і на 19% більше, у порівнянні з тим же періодом 2022 року.

Стартували зйомки третього сезону серіалу І просто так, який є продовженням Секс і місто

До своїх ролей також повернуться  Крістін Девіс, Синтія Ніксон, Саріта Чоудхурі, Маріо Кантоне, Еван Гендлер та Елайджа Джакоб. До акторського складу у третьому сезоні приєднається акторка Розі О’Доннелл, яка зіграє жінку на ім’я Мері. Очікується, що третій сезон І просто так повернеться на екрани у 2025 році.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button