Цікаве

5 самих ходових рецептів млинці! На усі випадки життя! Готую деякі на свята, а інші просто по вихідних

У цій добірці я зібрала одразу 5 дуже смачних рецептів із млинцями! Млинці для перших трьох страв я печу за одним і тим самим рецептом, перевіреним мною вже не раз. Вони чудово підійдуть для приготування для всієї родини. Беріть на замітку цю добірку смачнючих млинців із різними начинками, щоб частіше тішити і дивувати ваших рідних і близьких!

Млинці з сиром і родзинками:

  • молоко – 750 мл.
  • борошно – 300 гр.
  • яйця – 2 шт.
  • олія рослинна – 2 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • сіль – 1/2 ч. л.

Начинка:

  • сир – 500 гр.
  • цукор – 4 ст. л.
  • яйця – 2 шт.
  • родзинки – 100 гр.
  • ванільний цукор – 10 гр.

Заливка:

  • вершки 33% – 200 мл.
  • цукор – 2 ст. л.
  • яйця – 1 шт.
  • цукрова пудра – 1 ст. л.
  • масло вершкове (для змащування форми) – 10 гр.

Млинці по-мексиканськи:

  • молоко – 750 мл.
  • борошно – 300 гр.
  • яйця – 2 шт.
  • олія рослинна – 2 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • сіль – 1/2 ч. л.

Начинка:

  • фарш свинячий – 350 гр.
  • кукурудза заморожена – 200 гр.
  • сир – 100 гр.
  • цибуля – 1 шт.
  • томатний соус – 2-3 ст. л.
  • паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • перець чорний мелений – за смаком
  • сіль – за смаком

Панірування:

  • яйця – 2 шт.
  • панірувальні сухарі – 100 гр.

Млинцевий пиріг із грибами:

  • молоко – 750 мл.
  • борошно – 300 гр.
  • яйця – 2 шт.
  • олія рослинна – 2 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • сіль – 1/2 ч. л.

Начинка:

  • печериці – 600 гр.
  • вершки 10% – 200 мл.
  • цибуля – 1 шт.
  • борошно – 1 ст. л.
  • сіль – за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком

Заливка:

  • яйця – 3 шт.
  • молоко – 150 мл.
  • сир – 50 гр.
  • сіль – за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком

Макові млинці з сиром:

  • молоко – 750 мл.
  • борошно – 300 гр.
  • яйця – 2 шт.
  • олія рослинна – 2 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • мак – 2 ст. л.

Сирна начинка:

  • сир – 500 г
  • лимон – 1 шт.
  • цукор – 3 ст. л.
  • ванільний цукор – 8 гр.

Шоколадні млинці з сиром:

  • молоко – 400 мл.
  • яйця – 2 шт.
  • борошно – 150 гр.
  • какао – 20 гр.
  • олія рослинна – 2 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • сіль – ⅓ ч. л.

Начинка:

  • сир – 800 гр.
  • кокосова стружка – 80 гр.
  • сметана – 1-2 ст. л.
  • цукор – 4 ст. л.
  • джем малиновий – 80 гр.

Приготування:

Млинці з сиром і родзинками:

У миску розбиваю яйця, додаю цукор, сіль і все збиваю міксером до легкої піни. Додаю приблизно 300 мл теплого молока й акуратно перемішую на низьких обертах міксера. Насипаю борошна і перемішую тісто. Наливаю решту 450 мл теплого молока і знову перемішую до однорідності. Щоб млинці не прилипали до сковорідки, наливаю приблизно 2 ст. л. олії і перемішую. Тісто залишаю на столі відпочити на 15-20 хвилин.

Тісто настоялося, смажу млинці з обох сторін на вогні трохи меншому за середній. Із цієї кількості тіста в мене виходить 25 млинців на сковороді діаметром 24 см.

Начинка:

Ізюм мию, заливаю окропом і залишаю на 10 хвилин. Тоді воду зливаю, а родзинки обсушую паперовими рушниками. У подрібнювач кладу сир, розбиваю 1 яйце, насипаю цукор і додаю ванільний цукор. Усе подрібнюю до однорідної маси. Начинка готова.

Готовий млинець змащую приблизно 1 ст. л. приготовленою начинкою. Зверху начинку посипаю родзинками і згортаю млинець у рулет. Так начиняю всі млинці.

Заливка:

У миску наливаю вершки, розбиваю 1 яйце і насипаю цукор. Усе перемішую вінчиком до однорідності. Я використовую вершки 33% жирності, але можна взяти і менш жирні.

Форму (24 на 32 см) для випічки змащую вершковим маслом. У форму викладаю млинців рядами, заливку виливаю зверху. Форму накриваю фольгою і ставлю в духовку розігріту до 180 градусів. Запікаю приблизно 30 хвилин. Через 30 хвилин знімаю фольгу і печу ще 10 хвилин, щоб млинці підрум’янилися.


Готову страву дістаю з духовки. Зверху, за бажанням, млинці посипаю цукровою пудрою. Такі млинці з сиром і родзинками в духовці виходять смачними, ніжними й ароматними.

Млинці по-мексиканськи:

Млинці роблю за рецептом із першої добірки.

Начинка:

Тепер роблю начинку. Нарізаю велику цибулину кубиками та обжарюю до золотистості в невеликій кількості олії. До цибулі додаю часник і обжарюю ще півхвилини. Сюди ж у сковорідку додаю фарш, смажу періодично перемішуючи приблизно 5-8 хвилин до зміни кольору. До фаршу з цибулею насипаю консервованої кукурудзи. Усе солю за смаком, перчу, насипаю меленої солодкої паприки та додаю 2-3 ст. л. томатного соусу. Усе перемішую і готую ще 2-3 хвилини. Начинка готова, знімаю з вогню.

Начиняю млинці. Сир натираю на дрібній тертці. На один млинець викладаю приблизно 1 ст. л. начинки, зверху посипаю тертим сиром. Загортаю краї млинця з двох боків і скручую. Таким методом начиняю всі млинці. Цієї кількості начинки вистачає на 25 млинців.

У миску розбиваю яйця і збиваю їх виделкою до легкої піни. Начинені млинці спочатку вмочую в яйці, а потім у панірувальних сухарях. Одразу ж кладу їх на розігріту сковорідку з рослинною олією. Коли млинці підсмажаться з одного боку, перевертаю їх на інший бік. Готові млинці знімаю на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Таким методом готую всі млинці.

Млинцевий пиріг із грибами:

Млинці роблю за рецептом із першої добірки.

Начинка:

Готую грибну начинку. Велику цибулину нарізаю чверть кільцями. Печериці нарізаю пластинками. Смажу гриби на сухій сковороді на великому вогні до випаровування рідини. Наливаю в сковорідку трохи рослинної олії та кладу нарізану цибулю. Усе обсмажую до готовності цибулі. Гриби солю за смаком, перчу та перемішую. На гриби насипаю 1 ст. л. з гіркою борошна і добре перемішую. Сюди ж наливаю вершки і все готую, поки вершки не загуснуть. Начинка готова, знімаю її з вогню і залишаю охолонути.

Начиняю млинці. На кожен млинець викладаю з одного боку приблизно 2 ст. л. грибної начинки і звертаю млинець трубочкою. Так начиняю всі млинці. У мене начинки вистачило на 8 млинців. Форму для випічки діаметром 22 см. змащую вершковим маслом. У неї по колу викладаю начинені млинці.

Заливка:

Готую заливку для запіканки. У миску розбиваю яйця і наливаю молока. Усе солю за смаком і перчу. Перемішую вінчиком до однорідності. Приготовану заливку виливаю на млинці у формі. Зверху все посипаю тертим сиром.

Ставлю в духовку, розігріту до 180 градусів і запікаю приблизно 35 хвилин. Млинцевий пиріг із грибами вийшов смачним і ситним.

Макові млинці з сиром:

Спочатку готую тісто для млинців. У миску розбиваю яйця, насипаю цукор, сіль і все збиваю міксером до легкої піни. Беру тепле молоко і наливаю в миску до яєць приблизно 300 мл і акуратно перемішую на низьких обертах міксера. Сюди ж насипаю борошно і перемішую тісто на маленькій швидкості до однорідності. Наливаю решту 450 мл теплого молока і знову перемішую. Щоб млинці не прилипали до сковорідки, наливаю приблизно 2 ст. л. олії і перемішую. У самому кінці додаю в тісто 2 ст. л. маку і знову перемішую. Тісто залишаю відпочити на 15 хвилин.

Сирна начинка:

Готую сирну начинку для млинців. З лимона знімаю цедру за допомогою дрібної терки (тільки жовту частину). У чашу подрібнювача кладу сир, насипаю ванільний цукор і цукор. Сюди ж додаю цедру лимона і все подрібнюю до однорідності. Якщо сир сухий, то в нього можна додати 1-2 ст. л. сметани. Солодкість начинки регулюйте на свій смак. Начинка має вийти нерідкою, щоб її легко можна було намазувати на млинці.

Смажу млинці. Перед першим млинцем сковороду трохи змащую олією. Смажу млинці на вогні трохи меншому за середній. Коли млинець підсмажиться з одного боку, перевертаю його на інший бік. Так смажу всі млинці. Із цієї кількості тіста в мене вийшло 25 млинців на сковороді діаметром 24 см.

Начиняю млинці. Беру млинець і кладу його красивим боком із маком донизу. Зверху намазую сирну начинку по всьому млинцю і звертаю млинець трубочкою. Так начиняю всі млинці.
Макові млинці з сирною начинкою вийшли смачними та ніжними, з приємними цитрусовими нотками.

Шоколадні млинці з сиром:

Спочатку готую млинці. У миску розбиваю яйця, насипаю сіль, цукор і все перемішую до однорідності. Сюди ж наливаю приблизно 200 мл теплого молока, знову перемішую. У миску просіюю борошно та какао і все перемішую міксером. У приготоване тісто наливаю решту 200 мл теплого молока і перемішую. Наприкінці в тісто додаю 2 ст. л. рослинної олії, щоб млинці не прилипали до сковорідки. Знову перемішую. Готовому тісту обов’язково даю відпочити приблизно 15 хвилин.

Смажу млинці. Розігріту сковорідку перед першим млинцем змащую олією. Щоразу, перед тим, як взяти млинцеве тісто, його потрібно трохи перемішати. Виливаю тісто на сковорідку і рівномірно його розподіляю по всьому дну. Готую млинці на вогні трохи меншому за середній. Коли млинець приготується з одного боку, перевертаю його на інший бік. Таким чином готую всі млинці. Із цієї кількості тіста в мене вийшло 15 млинців.

Начинка:

Готую начинку для млинців. У чашу подрібнювача кладу сир, насипаю цукор і все подрібнюю до однорідності. Якщо сир сухий, то потрібно додати 1-2 ст. л. сметани. До сиру насипаю 80 г кокосової стружки і все перемішую. Начинка готова.

Начиняю млинці. Кладу млинець і змащую його сирно-кокосовою масою. Зверху, з одного краю млинця, смужкою кладу 1 ст. л. малинового джему і звертаю млинець. Так начиняю всі млинці.

Готові млинці розрізаю навпіл. Викладаю на тарілочку. Зверху млинці, для краси, можна трохи посипати кокосовою стружкою. Шоколадні млинці вийшли дуже смачними та незвичайними.

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two + twelve =

Back to top button