Україна

Зеленський дав доручення щодо енергетики та зброї


Зеленський дав доручення щодо енергетики та зброї

Глава держави доручив міністру оборони, головкому, главі МЗС прискорити постачання зброї – реалізацію пакетів і домовленостей.


Україна має поєднати два процеси – захист енергетики від ударів та забезпечення українців електрикою. Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні в четвер, 2 травня.
 
“Пройшлися сьогодні й питаннями захисту нашої енергетики – конкретних обʼєктів від конкретних загроз. Зараз треба поєднати два процеси: захист енергетики від ударів у цей час та забезпечення наших людей електрикою, а також уже час починати підготовку й до наступного опалювального сезону”, – наголосив глава держави.
 
Зеленський пояснив, що Україна має зробити максимум для захисту життя, і кожен аспект цієї роботи – від ППО та РЕБ на об’єктах до необхідних будівництв і постачання – усе це персональна відповідальність кожного, хто залучений до роботи.
 
“Від уряду та Повітряних сил до енергокомпаній та місцевих служб. Дякую всім, хто ставиться до своєї роботи справді сумлінно”, – сказав глава держави.
 
За підсумками Ставки президент також доручив прем’єр-міністру, міністру оборони, міністру закордонних справ, головкому, кожному на їхньому рівні, працювати з партнерами, щоб прискорити постачання зброї – реалізацію пакетів і домовленостей.

“Оперативність важлива. Зміст пакетів є, я на сьогодні не бачу проблем із цим”, – сказав Зеленський, зазначивши, що швидкість постачання та реалізація рішень – це те, із чим також не має бути жодних проблем. 

Нагадаємо, раніше Держдепартаменті США підтвердили, що у квітні таємно передали Україні партію ракет ATACMS. За інформацією ЗМІ, Україна отримала від США понад 100 ATACMS.
 
Ймовірно, саме ці ракети Україна використала для удару по аеродрому в Джанкої в Криму.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button