Цікаве

Які особливості життя підвищують ризик захворіти на рак? Пояснюють онкологи

Які особливості життя підвищують ризик захворіти на рак? Пояснюють онкологи

Одним з факторів схильності людини до захворювання на рак є самотність.

Деякі особливості способу життя людей підвищують для них ризик захворіти на рак – – про це розповіли фахівці Американського онкологічного товариства (American Cancer Society).

Хронічно поганий сон, що не дає людині повноцінно відпочивати вночі, може стати пусковим механізмом у розвитку раку – в його випадку організм може піддаватися запалення, що викликає специфічні клітинні мутації.

Ще одна особливість – це життя на самоті, особливо, якщо вона пов’язана з постійними переживаннями з цього приводу.

“Самотність підвищує ризик виникнення пухлини, оскільки здатне викликати запальну реакцію організму на стрес”.

Звичкою, що сприяє розвитку раку, онкологи називають і зловживання алкоголем. Рак молочної залози і рота, злоякісні пухлини органів травного тракту – всі вони тісно асоціюються з пияцтвом.

Також онкологи застерігають від самодіяльного прийому вітамінів, не узгодженого з лікарем. Наприклад, підказують вони, “добавки з бета-каротином і вітаміном Е збільшують розвиток пухлини у людей, які вже знаходяться в зоні ризику”.

Несприятливою особливістю лікарі вважають також “запійний” перегляд телевізора, привчає людину до малорухливості. З даною звичкою асоціюється підвищена ймовірність раку кишечника – для цього достатньо витрачати на сидіння перед «телеящиком» дві години в день.

Back to top button