Цікаве

Які харчові добавки прибирають зморшки: наукове дослідження

Гіалуронова кислота – один з найважливіших компонентів сироваток, кремів та інших засобів по догляду за обличчям: також різні філери з “гілауронкою” активно використовуються в ін’єкційній косметології. Але не менш ефективна гіалуронова кислота у формі харчових добавок, з’ясувала група вчених, передає 1News.

Чому гіалуронка так популярна для омолодження?

Гіалуронан, або гіалуронова кислота, входить до складу всіх наших сполучних тканин і органів, включаючи шкіру і суглобову рідину. Гіалуронова кислота входить до складу нашого тіла і виконує важливі функції: вона допомагає зберегти воду в тканинах і виступає як змащувальна речовина для суглобів.

Той факт, що з віком вироблення гіалуронки організмом сповільнюється, став приводом для дослідження цієї речовини як антивікового компонента. І сьогодні ми бачимо результат: під впливом гіалуронової кислоти у кремах, гелях або ін’єкційної косметології шкіра стає еластичнішою і зморшки розгладжуються.

Так чому ж ефективні саме харчові добавки з гіалуронкою?

У декількох клінічних випробуваннях вчені всебічно оцінили вплив пероральної гіалуронової кислоти (тобто прийому препарату в капсулах) на стан шкіри, включаючи зморшки і зволоження. Так, частина добровольців приймала по 120 мг гіалуронки щодня протягом трьох місяців, а іншій частині учасників дослідження давали плацебо. Ефект плацебо – це якийсь ефект, психологічний, фізичний, який препарат плацебо (пустушка) дає людині. Плацебо є одним з найважливіших компонентів всіх клінічних досліджень.

 

Вже через 2 місяці прийому гіалуронки стан шкіри поліпшується, зазначають вчені

У підсумку в тих, хто приймав справжню гіалуронову кислоту, а не плацебо, вже через 2 місяці стан шкіри значно поліпшився з точки зору оцінки зморшок, вмісту води в роговому шарі, втрати шкірою води і підвищення її еластичності. Вчені зазначають, що ці результати показують, що прийом гіалуронової кислоти саме як харчової добавки може пригнічувати зморшки і поліпшувати стан шкіри.

Джерело: Nutrients

Back to top button