Цікаве

Які фрукти найкорисніші та чому їх варто додати у свій раціон

Про те, що фрукти корисні, нам відомо з дитинства, але ми ніколи не цікавилися їхніми лікувальними властивостями, а вони є! Дієтолог Лариса Бойченко в програмі “Ранок з Україною” розповіла, який фрукт виводить солі з організму, а який – запобігає розвитку цукрового діабету.

Фрукти відомі кожному як джерело сили і здоров’я. 1News розповідає, які з них містять найбільшу кількість корисних елементів.

1. Яблуко

Яблуко – унікальний продукт, який на 80 відсотків складається з води, однак ті 20 відсотків, які залишаються, містять неймовірну концентрацію корисних речовин.

Яблуко – унікальний продукт, який на 80 відсотків складається з води

“На відміну від всіх інших плодів, яблуко містить пектин – це найкращий продукт для того, щоб виводити токсини з організму. Якщо вживати щодня хоча б два яблука, важлива умова – в першій половині дня, отримаєте детокс організму”, – розповіла дієтолог Лариса Бойченко.

У другій половині дня яблуко, навпаки, стає шкідливим – подразнює мікрофлору.

Тому саме вранці можна взяти все можливе від цього унікального фрукта. Єдиний мінус цього фрукта – червоні плоди можуть викликати алергію.

2. Ківі

Також корисним експерти назвали ківі. Цей зелений екзотичний фрукт здатний виводити солі з організму. А ще ківі корисний для вагітних і людей, які страждають на цукровий діабет, адже в ньому міститься мінімальна кількість цукру. Саме тому він став звичним для кожної другої сім’ї в Україні, а його антитоксичні властивості лікарі підтверджують одностайно.

Ківі виводить солі з організму

“Ківі – потужний агент в питанні виведення токсинів з організму. М’якоть фрукта містить велику кількість органічних кислот. Однак вживати його натщесерце не варто, адже кислоти почнуть перетравлювати стінки шлунка, кишечника, слизової рота і це викликає запалення”, – пояснила експерт.

3. Груша

А завершує ТОП-3 найкорисніших фруктів груша. Користь груш довели вчені з США, вони впевнені, що регулярне вживання фрукта знижує ймовірність розвитку цукрового діабету II типу і підвищує ефективність імунного захисту організму.

Груша в вині з шоколадом

 

“Груша містить велику кількість фруктози, зате в ній немає сахарози! Є велика кількість вітамінів. Груша м’яко тонізує і поліпшує венозний відтік”, – розповіла дієтолог.

Back to top button