Цікаве

Як зробити густу «згущонку» в домашніх умовах

Згущене молоко, або як ми звикли казати “згущонку”, легко зварити вдома. Для цього потрібно лише 4 інгредієнти і декілька годин часу.

Подробиці

Для приготування беремо:

  • 1 л жирного молока (понад 2,5% або домашнє)
  • 500 г цукру
  • 50 мл води
  • 0,5 ч. л. соди

Спосіб приготування:

Засипаємо у каструлю з товстим дном цукор і заливаємо водою. Варимо на маленькому вогні, доки цукор не розчиниться і утвориться рідкий сироп.

Вливаємо до цукру молоко, воно має бути кімнатної температури, чекаємо, доки закипить.

Після цього додаємо соду, ретельно перемішуємо, робимо мінімальний вогонь і варимо протягом години.

Колір через годину з білого стане блідно-жовтим, бежевим. Перевірте консистенцію, якщо по густоті вас влаштовує згущене молоко, то процес приготування завершуйте. А якщо треба більш густа маса, то варіть ще 30-60 хвилин. Іноді помішуйте, щоб не пристало до дна.

Back to top button