Україна

Виїзд з України можуть заборонити чиновникам на період воєнного стану – 1News

Верховна Рада


Фото з відкритих джерел

Відповідний законопроєкт наразі на реєстрації в парламенті

В Україні можуть заборонити виїзд із країни чиновникам на період воєнного стану. Відповідний законопроєкт наразі на реєстрації в парламенті. Про це повідомила представниця Верховної Ради в Конституційному суді Ольга Совгиря на своїй сторінці у Telegram.

Законопроєктом пропонується у період воєнного стану обмежити виїзд з України:

  • народним депутатам;
  • членам КМУ, урядовцям;
  • головам ОДА, РДА;
  • державним службовцям категорії “А”;
  • керівникам ЦОВВ, зокрема зі спеціальним статусом;
  • керівникам підприємств, установ та організацій, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави;
  • керівникам підприємств, установ та організацій, які провадять діяльність, пов’язану із забезпеченням безпеки та стійкості критичної інфраструктури та ін.

Совгиря написала, що приєднується до цієї ініціативи і на засіданні профільного комітету буде пропонувати доповнити зазначений перелік посадових осіб суддями Конституційного суду України.

“Переконана, що у вирішальні для держави часи судді Конституційного суду повинні забезпечити можливість ухвалення рішень невідкладно”, – повідомила вона.

1News за темою: Депутатам Ради заборонили виїжджати з України

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з’явилася інформація, що у вихідні з України вилетіли десятки чартерних літаків із сім’ями багатьох олігархів та бізнесменів.

Пізніше президент України Володимир Зеленський відреагував на інформацію про те, що напередодні країну покинули кілька десятків чартерів з народними депутатами, олігархами і бізнесменами, та закликав їх повернутися протягом 24 годин.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button