Цікаве

Як зберегти здоров’я зубів: поради стоматолога

Як зберегти здоров’я зубів: поради стоматолога

Зміст статті

У рейтингу якості посмішки Україна знаходиться на останніх місцях. Здоров’я зубів залежить в першу чергу від самої людини, а тільки потім від стоматологів. Тому важливо знати, як доглядати за зубами, щоб посмішка була вашою гордістю.

Профілактика і лікування

Українці часто відмовляються від походу до стоматолога через страх. Адже ми звикли, що лікування зубів є дуже болючою і неприємною процедурою. Але треба зрозуміти, що стоматологія, як і інші напрями медицини, не стоїть на місці. Інноваційні технології зробили її таким же звичним і комфортним ритуалом, як візит до перукаря. Тому не уникайте візитів до лікаря і перевіряйте свої зуби мінімум два рази на рік.

Придивіться до того, як ви їсте

Часто ми їмо на ходу, не приділяючи достатньої уваги пережовуванню їжі. Ковтання великих шматків призводить до набору зайвої ваги і розладу шлунково-кишкового тракту. А це викликає різні супутні захворювання, в тому числі ротової порожнини та зубів.

Добре спіть

Люди, які погано сплять часто страждають бруксизмом — скрегіт зубами. Це негативно впливає на ротову порожнину і призводить до швидкого зношування зубів.

Слідкуйте за своїм психологічним станом

Медики помітили, що у пацієнтів з психологічними захворюваннями, такими як тривога або невротичні стани, частіше зустрічаються проблеми з зубами.

Back to top button