Як їсти молочні продукти, щоб наситити організм цинком: дослідження
Молоко та молочні продукти в раціоні якщо їсти їх регулярно, вже допомагають забезпечити нормальне надходження цинку в організм. А якщо вживати молочку з деякими крупами та іншими продуктами, то це підвищить засвоюваність цинку, пише 1News.
Чим важливий цинк для здоров’я?
Цинк – один із найважливіших мікроелементів в організмі. Він необхідний для синтезу білка, вироблення необхідних для життєдіяльності гормонів. Здоров’я людини може значно погіршитися, якщо в її організмі дефіцит цинку.
У період масових застуд та ГРВІ цинк особливо важливий, оскільки він допомагає підтримати імунний захист у боротьбі з вірусами. За дефіциту цього елемента не лише слабшає імунна система, а й з’являється дратівливість, порушуються смакові сприйняття, ламаються нігті, починає випадати волосся.
Як отримати цинк із продуктів?
Поліпшити засвоєння цинку з інших харчових продуктів допоможе вживання молока, йогуртів, сиру та іншої “молочки”. Наприклад, деякі крупи (особливо рис) і види хліба, попри вміст у них цинку, сприяють його гіршому всмоктуванню.
Особливо заважають цинку всмоктуватися продукти, що містять фітинову кислоту (фітати) – її багато в зернових продуктах, у насінні, горіхах, бобових, кавових зернах. Тому засвоєння цинку з продуктів з високим вмістом фітатів стане кращим, якщо їсти їх разом з молочними продуктами. Також цинком багаті морепродукти, яйця, пшеничні висівки, баранина та яловичина.
Джерело: Nutrients