Цікаве

Як видалити жувальну гумку з одягу

Як видалити жувальну гумку з одягу

Содержание

У трубочках, пастилках, кульках, льодяниках або цукерках.

Зміст
  • Ось кілька ефективних домашніх засобів для видалення жувальної гумки
  • Як вивести плями від жувальної гумки з одягу

На жаль, багато людей наступали на жувальну гумку або на нещастя приклеювали її до одягу, меблів або килимів.

Ось кілька ефективних домашніх засобів для видалення жувальної гумки

Ще в давнину мастика, ароматна смола, що видобувається з кори евкаліптового дерева Pistacia lentiscus, використовувалася для чищення зубів та освіження дихання.

Жувальна гумка для людей має багато переваг для здоров’я. Її жування знижує нервову напругу, тим самим зменшуючи стрес, підтримує хорошу гігієну ротової порожнини і запобігає карієсу. Вона покращує травлення, за необхідності допомагає спалити зайві калорії та кинути палити.

На жаль, жувальна гумка має сильні властивості прилипати до різних поверхонь і повільно розкладатися. У зв’язку з тим, що жувальна гумка виготовляється з синтетичних продуктів, після того, як вона прилипає до чогось, її досить важко позбутися.

Як видалити жувальну гумку: перевірені та випробувані методи

Свіжу жувальну гумку, що прилипла до матеріалу або предмета, спочатку важко видалити, вона тягнеться і прилипає до всього. Тому зачекайте, поки жуйка затвердіє, перш ніж видаляти її. Не стирайте одразу тканину, до якої прилипла жувальна гумка. Гаряча вода розм’якшить жуйку, і вона також прилипатиме до рук.

Ложка, дерев’яна або пластикова лопаточка нагоді для зіскоблювання засохлої жувальної гумки. Її також можна видалити нігтем або негострою стороною ножа. Однак, не рекомендується використовувати гострі предмети, які можуть пошкодити предмет або тканину.

Як вивести плями від жувальної гумки з одягу

Залежно від складу жувальної гумки пляма іноді залишається після її видалення з одягу. Щоб видалити пляму, випрати тканину в теплій воді з розчиненим сірим милом, засобом для миття посуду, мильними пластівцями, рідиною або пральним порошком.

Помийте річ вручну або в пральній машині відповідно до рекомендацій виробника тканини. Якщо ви маєте справу з важковивідною плямою від жувальної гумки, залиште мило на плямі на деякий час, щоб воно краще подіяло.

Жирні плями від жувальної гумки видаляються за допомогою екологічно чистого жовчного мила, ізопропілового спирту та екстракційного бензину. Не використовуйте потужні хімічні розчинники. Перед нанесенням вибраного засобу перевірте його дію на непомітній ділянці матеріалу.

Видалення жувальної гумки холодним способом

При зниженні температури полімери в жувальній гумці стають твердішими і менш гнучкими, а після досягнення температури склування стають крихкими. Один із найперевіреніших способів видалення жувальної гумки — її заморожування.

Якщо жуйка прилипла до більшого предмета, покрийте його кубиками льоду. Лід ефективно знизить температуру і змусить жуйку затвердіти. Якщо жуйка прилипла до невеликого предмета, покладіть його в морозильну камеру.

Через кілька хвилин жувальна гумка застигне, після чого її можна буде легко видалити тупою стороною ножа або пластиковим шпателем.

Щоб видалити жувальну гумку з дерев’яних поверхонь або килима, необхідно спочатку охолодити. Щоб поверхня не постраждала від вологи, покладіть кубики льоду у пластиковий пакет із мотузкою та прикладіть до жуйки приблизно на 10-15 хвилин. Потім, використовуючи пластикову лопатку, обережно зніміть.

Гаряче видалення жуйки з одягу

Тепло допоможе позбутися жувальної гумки з одягу. Якщо матеріал, до якого прилипла жуйка, можна пропрасувати — використовуйте праску.

Як прибрати жуйку за допомогою фена

Інший спосіб видалення жувальної гумки – обробити її гарячим потоком повітря з фена. Під впливом теплого повітря текстура жувальної гумки зміниться, що полегшить її видалення.

Термостійкі предмети, наприклад, скляний посуд, можна занурити в каструлю з великою кількістю води і кип’ятити доти, доки жувальна гумка повністю не розчиниться під впливом тепла. Потім злийте окріп і ретельно вимийте предмет водою та засобом для миття посуду.

Back to top button