Цікаве

Як привчити дітей до корисної їжі: корисні поради

У постійній рубриці “Жити легко з Адамовою” програми “Ранок з Україною” психологиня Олена Адамова відповідає на найпоширеніші запитання глядачів. Днями експертка розповіла, як відучити дітей вживати солодощі та шкідливу їжу і створити правильний раціон.

Якщо ви не хочете, щоб дитина вживала солодощі – не тримайте їх удома. Навіть якщо вам здається, що їх добре сховали, діти швидко дізнаються про них і знайдуть можливість дістати”, – коментує психологиня Олена Адамова.

За словами експертки, якщо діти люблять макаронні вироби чи продукти з тіста – це не проблема, якщо в їхньому раціоні ще є овочі, м’ясо чи риба. До того ж такі вироби можна готувати самостійно з корисних компонентів.

У дітей добре налагоджена система саморегулювання голоду, і коли потрібно, малюк сам проситиме їжу

 

Крім того, є ще кілька порад, як привчити дитину до правильного харчування:

  1. Пропонуйте дитині їжу тільки тоді, коли вона зголодніла.
  2. Вводьте в раціон дитини красиву і здорову їжу: готуйте різноманітні овочі, які прикрашатимуть тарілку. Тут є невелика хитрість – поступово збільшуйте кількість корисних продуктів на тарілці.
  3. Не турбуйтеся, що як ви не змушуватимете дитину їсти, вона залишиться голодною: у дітей добре налагоджена система саморегулювання голоду, і коли потрібно, вона проситиме їжу.

Я чудово розумію, що на приготування смачної, корисної та красивої їжі потрібен час. Але спочатку введіть ці звички собі, а не лише дитині – їжте із задоволенням та демонструйте це задоволення малюкові. А головний меседж – це не лише смачно, а й корисно”, – радить Олена Адамова.

Джерело: Сьогодні

Back to top button