Як правильно зберігати авокадо: корисні поради
Про користь авокадо сказано багато. Його рекомендують включати в раціон, використовуючи овоч в корисних тостах на сніданок зокрема. Отже, ви купили авокадо, принесли його додому, помили розрізали. З’їли, наприклад, половину. Через його високу калорійність його багато не з’їси, тому друга половина залишається чекати своєї черги. Але поки вона чекає, вона потемніє під дією кисню. І їсти авокадо буде вже не так смачно. До вашої уваги 1News розповідає 5 лайфхаків, як зберегти свіжий вигляд авокадо якнайдовше.
Лайфхак №1. Бланшування авокадо
Цю хитрість запропонував французький шеф-кухар Раймон Блан, і вона справді допомагає уповільнити процес “окислення” авокадо. Усе, що потрібно зробити, це наповнити каструлю холодною водою, довести її до кипіння, а потім наповнити миску холодною водою і кубиками льоду, щоб отримати крижану ванну. Опустіть авокадо у гарячу воду рівно на 10 секунд і витягніть за допомогою шумівки. Потім негайно киньте авокадо в миску з крижаною водою, щоб він повністю занурився. Це руйнує поліфенолоксідазу, відповідальну за потемніння авокадо. Раймон Блан обіцяє, що після цієї процедури авокадо лишатиметься свіжим 4 години.
Лайфхак №2. Чверть червоної цибулини