Цікаве

Як позбутися страху критики: корисні поради

Боязнь чужих оцінок, переживання про те, що скажуть інші часто призводять до невпевненості у собі та заважають самореалізації. Відома психолог Олена Адамова у постійній рубриці “Жити легко з Адамовою”, яка виходить у будні у програмі “Ранок з Україною“, розповіла, що таке осуд сторонніми і як правильно ставитися до такої поведінки оточуючих, передає 1News.

Насамперед хочу вас заспокоїти, адже якщо про вас говорять – у вас цікаве життя. А ще думайте про те, що таке ставлення проявляється не тільки до вас – це звична модель людей, які вас оточують, у них немає особистого життя, тому й обговорюють інших, – коментує Адамова.

3 поради, як позбутися негативного відчуття через критику:

концентрація уваги – слід з’ясувати, хто є джерелом негативної інформації, і попросіть цих людей не передавати вам плітки;

спілкування з пліткарями: запропонуйте цим людям поговорити про себе, а ще дізнайтеся інформацію, яка вас цікавить безпосередньо;

фокусування на собі – додайте до життя хобі та захоплення, щоб не було часу переживати через плітки про себе.

Тільки проживаючи своє життя на повну, ви зможете по-справжньому насолоджуватися ритмом та досягненнями. Із цим прийде і почуття співчуття до людей, які замість того, щоб досягати чогось, фокусуються на вас, – поділилася експерт.

Back to top button