Цікаве

Як навчитися витрачати гроші на себе: корисні поради психолога

Зізнаємось, як часто ми готові балувати себе та витрачати зайві гроші? Чи готові ми купити собі шалено дорогу річ, не шкодуючи про витрачені кошти, а навпаки, насолоджуючись щастям від отримання бажаного? Чи можемо перестати постійно контролювати ситуацію і фінанси, а дозволити собі трохи розслабитися.

У постійній рубриці “Жити легко з Адамовою”, яка виходить у будні у програмі “Ранок з Україною“, психолог та коуч Олена Адамова відповідає на найпоширеніші питання українців. Днями експерт розповіла, як полюбити себе та навчитися балувати себе подарунками, передає 1News.

Невміння витрачати гроші на себе – це насамперед про увагу та любов до себе в цілому. Спочатку слід відмотати час тому і навчитися любити себе. Головне в цьому – межа, не варто миттєво перемикати увагу з сім’ї виключно на себе. Навряд чи рідні вас зрозуміють. Робіть усе поступово та легко, – коментує психолог.

Поради, як змінити ставлення до себе:

  • виписати по пунктах, як проявляється ваша любов до інших;
  • спрямувати ці пункти на себе;
  • побалувати себе подарунками – це може бути будь-яка приємна жіноча дрібничка;

  • говорити зі своїм відображенням у дзеркалі про те, як ви любите себе;
  • відкрити для себе будь-яке хобі чи активність: йогу, біг, танці, малювання чи співи.

Головне – впоратися з почуттям провини, що через час, присвячений собі, постраждає ваша сім’я. Навпаки – вони виграють, адже якщо ви будете щасливішою та найцікавішою жінкою – принесете цей вогонь у сім’ю, – радить Олена Адамова.

Back to top button