Цікаве

Як частіше пити воду: 7 порад, які покращать стан здоров’я

Як частіше пити воду: 7 порад, які покращать стан здоров’я

Содержание

Людський організм потребує відповідної кількості води для нормального функціонування. Пропонуємо дізнатися, як частіше пити воду, щоб покращити стан здоров’я. 

Потрібно носити із собою пляшку з водою

Для цього краще обирати залізну або скляну пляшку, щоб не витрачати кошти на пластикову, яку необхідно постійно оновлювати. Оскільки вода буде під рукою, шансів, що ви будете випивати її частіше, становиться більше. Якщо вона весь час буде перед очима, то згадати, що потрібно зробити ковток води, стає простіше.

Поставте нагадування у телефоні

Окрім трекерів звичок, можна завантажити спеціальний додаток, який буде нагадувати про склянку води. Якщо такий спосіб вам не сподобається, просто ставте нагадування у телефоні, яке допоможе випивати воду щогодини. 

Замінюйте інші напої водою

Замість того, щоб випити лимонад чи пепсі, краще згадайте про звичайну воду. Таким чином чистої рідини в організм буде потрапляти більше, а цукрів і прихованих калорій – менше.

Привчіться пити склянку води перед їжею

Оскільки прийом їжі може бути 2 чи 3 рази в день, то кількість випитої води точно зросте. Така звичка допомагає також зрозуміти, чи ви дійсно хочете їсти, адже часто голод і спрагу можна сплутати. 

Звичайну воду зробіть незвичайною

Спробуйте додати у стакан води апельсин, лимон, м’яту чи інші продукти. Щоб розбавити звичний смак, можна також використовувати заморожені фрукти.

Пийте склянку води вранці і перед сном

Така звичка дуже корисна не лише для тих, хто хоче схуднути. Після сну організм потребує оновлення кількості рідини, тому рекомендується випивати вранці склянку води. 

Додайте у раціон овочі та фрукти із великим вмістом води

Не забувайте про корисну їжу, яка наповнює організм водою. Це кавун, диня, огірки, салати, селера, кабачки, а також ягоди та фрукти.

Back to top button