Цікаве

Вітаміни і мінерали для краси шкіри, волосся і нігтів

Сьогодні в світі представлена велика кількість косметичних засобів, які обіцяють допомогти зробити шкіру сяючою, волосся блискучим, а нігті міцними. 

Деякі з цих засобів дійсно допоможуть покращити ситуацію, деякі — ні, але зрозуміло, що наша краса йде зсередини і, якщо нашому організму не вистачає необхідних вітамінів і мінералів, то косметичні засоби не зможуть змінити їх стан. 

Тому, якщо ви хочете дійсно серйозно підійти до здоровʼя своєї шкіри і волосся, зверніть увагу на дієтичні добавки з такими складовими: 

Біотин

Біотин відіграє дуже важливу роль у виробництві здорових клітин шкіри, волосся і нігтів.

Він також відомий, як вітамін В7. 

Люди, які страждають на дефіцит вітаміну В7 можуть мати такі неприємні симптоми, як: 

  • випадіння волосся; 

  • загострення екземи; 

  • ламкість нігтів.

Тож вживання дієтичних добавок з біотином можуть допомогти у вирішенні проблем із поганим станом волосся, шкіри і нігтів. 

Колаген 

Колаген є природним структурним білком, який надає шкірі гладкість і еластичність. З віком колегену виробляється організмом менше і це призводить до утворення зморшок. 

Тому добавки з колагеном можуть допомогти вашій шкірі зберегти молодість надовго.
Гарний варіант від компанії Named — Peptivis limon, він містить гідролізований колаген BodyBalance. Він допомагає підтримати ідеальну композицію тіла, поліпшує стан шкіри, нігтів, волосся, всіх сполучнотканинних структур організму, тим самим сповільнюючи процеси старіння.

Вітамін С

Це потужний антиоксидант, який захищає шкіру від старіння, прискорюючи вироблення і запобігаючи розкладенню колагену, також він бореться з утворенням меланіну, який призводить до пігментації шкіри. 

Омега-3

Ці незамінні жирні кислоти забезпечують необхідне живлення для волосся і шкіри. 

Тому, якщо прагнете мати сяючий колір обличчі і блискуче волосся, необхідно регулярно вживати жирну рибу, таку як лосось і тунець. Або почніть приймати добавки з DHA-EPA, це найпотужніший тип омега-3, який закриває щоденну норму омега-3. 

Цинк

Популярний інгредієнт для боротьби із запальними процесами на шкірі є цинк. Він входить в основну терапію розацеа та акне.

Дефіцит цинку може спричинити також ламкість нігтів. 

Отримати добову норму цинку можна, вживаючи устриці, яловичину, бобові, крабів, горіхи, сир, курку і йогурт. 

Якщо налагодити повноцінний раціон немає можливості, є сенс почати приймати добавки із цинком. 

Залізо

Основні ознаки залізодефіцитна: 

  • ламкість нігтів; 

  • сухість шкіри;

  • випадіння волосся. 

Якщо ви не отримуєте необхідну кількість заліза з їжі, порушуються загальні обмінні процеси в організмі, тож за рівнем заліза потрібно слідкувати і при низькому рівні заліза в крові, необхідно розпочинати прийом біодобавок, які містять залізо. 

Також залізо можна отримати шляхом споживання печінки, мʼяса качки, яловичини і баранини, креветок, лосося, гарбузового насіння, мигдалю, кураги і родзинок. 

Вітамін А

Або його ще називають ретинолом. 

Цей вітамін бере участь у процесах відновлення шкіри, він входить у склад основної терапії куперозу і псоріазу, прискорює загоєння при травмуванні шкіри і опіках, а також стимулює синтез колагену, чим уповільнює процеси старіння. 

Вітамін Е

Брак цього антиоксиданта викликає сухість шкіри і ламкість нігтів. Тому, якщо ви прагнете зберегти молодість, обирайте вітамінні комплекси, у складі яких є вітамін Е, він також може називатись токоферол. 

Вітамін D

Цей вітамін виконує багато важливих функцій в організмі і недостатній рівень вітаміну Д в організмі може викликати випадіння волосся і погіршення стану шкіри. 

Щоб підтримувати достатній рівень вітаміну D в організмі, його потрібно вживати всім віковим групам населення, особливо в холодну пору року, коли немає можливості часто бувати на сонці і отримати його природним шляхом. 

Стан вашого волосся, шкіри і нігтів дуже сильно залежить від вашого раціону. Лише косметичним шляхом покращити їх стан практично неможливо. Щоб насправді підтримати здорову красу, необхідно виявити наявні дефіцити в організмі і розпочати прийом вітамінно-мінеральних комплексів, що допоможуть підтримувати необхідну денну норму вітамінів, мінералів і поживних речовин в організмі.  

Гарний асортимент рослинних комплексів, вітамінів і мінералів для вашої шкіри представлені на сайті — shop.anti-aging.ua.

Тут представлена оригінальна продукція ТМ Metagenics, Named і Yalacta, дієтичні добавки яких мають міжнародні сертифікати якості. 

Замовляйте необхідні нутрицевтики для краси вашої шкіри та випромінюйте сяйво зсередини!

Back to top button