Цікаве

Вчені назвали продукти, що впливають на рівень “поганого” холестерину

Вчені назвали продукти, що впливають на рівень “поганого” холестерину

Вчені назвали продукти, здатні впливати на рівень “поганого” холестерину. Останній може відкладатися в атеросклеротичні “бляшки”, провокуючи ряд проблем зі здоров’ям.

При високому холестерині слід звернути увагу на свій раціон. Приміром, солодкі вуглеводи краще виключити з повсякденного меню, в той час як корисні жири скорочують ризики проблем з серцево-судинною системою. Знайти їх можна в складі жирної риби, оливкової олії, а також горіхів. Безпечними є знежирені молоко і йогурти, а от сир і вершкове масло можуть провокувати збільшення “поганого” холестерину, тому до них потрібно ставитися обережно.

Раніше вважалося, що до стрибка холестерину призводять яйця, але вчені спростували це в рамках ряду досліджень. Продукт багатий білком, але його теж краще не вживати у великих кількостях. Медики закликають хоча б раз на півроку проводити аналіз крові, що, дозволить відстежувати рівні холестерину.

Back to top button