Вчені назвали продукти, що впливають на рівень “поганого” холестерину
Вчені назвали продукти, здатні впливати на рівень “поганого” холестерину. Останній може відкладатися в атеросклеротичні “бляшки”, провокуючи ряд проблем зі здоров’ям.
При високому холестерині слід звернути увагу на свій раціон. Приміром, солодкі вуглеводи краще виключити з повсякденного меню, в той час як корисні жири скорочують ризики проблем з серцево-судинною системою. Знайти їх можна в складі жирної риби, оливкової олії, а також горіхів. Безпечними є знежирені молоко і йогурти, а от сир і вершкове масло можуть провокувати збільшення “поганого” холестерину, тому до них потрібно ставитися обережно.
Раніше вважалося, що до стрибка холестерину призводять яйця, але вчені спростували це в рамках ряду досліджень. Продукт багатий білком, але його теж краще не вживати у великих кількостях. Медики закликають хоча б раз на півроку проводити аналіз крові, що, дозволить відстежувати рівні холестерину.