Цікаве

У чому користь жирів і чому не варто від них відмовлятися

У чому користь жирів і чому не варто від них відмовлятися

Зміст статті

У сучасному світі стрункість є еталоном краси та успіху. Часто жінки, почувши слово «жир» впадають в паніку, адже вважається, що вживання жирів призводить до набору зайвої ваги. Насправді жири є необхідним компонентом харчування, і від них не потрібно відмовлятися.

Дефіцит жирів в організмі

Людині необхідно вживати жири для повноцінної роботи органів. Без цього компонента можуть утворюватися камені в жовчному міхурі. Справа в тому, що жовчний міхур виробляє жовч, щоб перетравлювати жир. Дефіцит жирів призводить до великої кількості жовчі в організмі, яка з часом формується у камені.

Користь жирів

Ненасичені жири допомагають вгамувати голод, нормалізувати обмінні процеси. Їх не можна виключати з раціону навіть під час дієти, оскільки жири сприяють швидкому розщепленню зайвих жирових відкладень.

Жири також:

  • регулюють рівень глюкози;
  • нормалізують вироблення статевих гормонів;
  • необхідні для швидкого схуднення;
  • забезпечують енергією і бадьорістю.

Скільки потрібно вживати жирів

Незважаючи на велику харчову і енергетичну цінність жирів, вони повинні надходити в наш організм у великій кількості, складаючи до 30% від загального обсягу споживаних калорій. Найбільше жирів міститься в рибі, горіхах, олії, салі олії та сирах.

Back to top button