Цікаве

Три позитивні ефекти: як гаряча ванна впливає на наш організм

Три позитивні ефекти: як гаряча ванна впливає на наш організм

Зміст статті

Гаряча ванна позитивно впливає на організм людини. Про це свідчать проведені дослідження, результати яких показали, наскільки це ефективно знижує ризик розвитку захворювань серця та покращує самопочуття.  

Знижує ризик розвитку судинних захворювань

Вчені провели дослідження, в якому взяли участь 30 000 японців. Усі вони заповнили опитувальник про своє здоров’я та оцінили якість життя. Упродовж наступних 20 років вчені ретельно стежили за піддослідними. 

У порівнянні з людьми, які не приймали ванну частіше двох разів на тиждень, люди, які щодня приймали теплу або гарячу ванну, мали на 28% нижчий ризик серцево-судинних захворювань і на 26% менший ризик інсульту.

Допомагає при депресії

В іншому експерименті брали участь 36 осіб із підтвердженими депресивними розладами: 17 приймали ванни з температурою 39 °C і більше (гіпертермічні ванни), 19 – були у контрольній групі. Експеримент тривав вісім тижнів.

Результати дослідження показали, що люди, які приймали гарячі ванни, менше відчували симптоми депресивних розладів. Однак мала вибірка не дає підстав робити однозначні висновки. 

Позитивно впливає на настрій  

Проведені дослідження показали, що гаряча ванна здатна покращити настрій. Тепла вода розширює судини та збільшує кровотік, покращуючи таким чином збагачення органів киснем та поживними речовинами.

Вчені заявили, що гаряча ванна здатна знизити втому, рівень стресу та тривоги, больові відчуття та покращити настрій. 

Back to top button