Цікаве

Синоптик пояснила, від чого залежить метеочутливість

Синоптик пояснила, від чого залежить метеочутливість

Людство протягом свого існування адаптувалося до коливань погодних умов на планеті, тому найчастіше люди не реагують на них. При цьому вона наголосила, що у деяких людей з різних причин порушено адаптаційний механізм, тому може розвиватися метеозалежність.

«Ми завжди відчуваємо ці коливання, і ми за свою історію пристосувалися жити у цьому середовищі, для нас це нормально. Зараз у зв’язку з розвитком цивілізації ми маємо людей, у яких порушено адаптаційний механізм, з різних причин. З віком накопичується щось. Вони можуть на це реагувати. Тут треба просто виконувати рекомендації медиків», — зазначила метеоролог.

Вона додала, що зазвичай людина комплексно реагує на погоду. Проте, деякі фахівці визначили, в якому порядку людина реагує на погодні коливання.

«Ті ж метеорологи кажуть, що ми в такому порядку реагуємо на погодні коливання: насамперед температура, потім стан небосхилу (тобто сонце або воно закрите хмарами), потім опади, вітер, потім стан електромагнітного поля Землі, тобто космічна погода , І потім у цьому списку йде тиск», — пояснила фахівець.

Back to top button