Цікаве

Список вас здивує: нутриціолог назвала 3 сніданки, від яких варто відмовитися

Список вас здивує: нутриціолог назвала 3 сніданки, від яких варто відмовитися

Зміст статті

Нутриціолог розвіяла міф про сніданки, які помилково вважають корисними. За словами експерта, такі продукти також можуть нашкодити фігурі.

Гранола з різними добавками чи каші з ягодами

Ми звикли, що відомі блогери показують свій раціон вранці, який виглядає досить естетично. Це зазвичай каші з різноманітними фруктами.

Однак, як стверджує Галина, це просто вуглеводна бомба для вашого організму, що призведе до стрімкого підйому глюкози та короткочасного насичення максимум на 1,5 год. У страві може бути велика кількість пустих калорій та маленька кількість поживних речовин, якщо взагалі не відсутність. 

Знежирений йогурт, сир або сирники

Експерт з харчування стверджує, що цінність таких продуктів помилково завищена. Вона пояснює:

Останнім часом існує міф, що вживаючи знежирений йогурт чи сир можна не набрати вагу. Але усі, хто так думає, ігнорують користь кисломолочних продуктів. З натурального молока неможливо зробити продукт без жиру. Для цього його штучно знежирюють. А разом із знежиренням втрачається товарний вигляд та смак

Щоб це виправити у першому випадку додають крохмаль, барвники та консерванти, а у другому – цукор. Від цього, за словами Галини, можуть з’явитися зайві кілограми, а ситість проходить дуже швидко. 

Фруктове смузі

Ще один поширений «корисний» сніданок, який помилково переоцінений. Смузі може нашкодити фігурі, оскільки для його приготування використовують більшу кількість плодів, ніж би людина змогла з’їсти у цілому вигляді.

Експерт стверджує, що фрукти не найкращий варіант для початку дня, адже це швидкі вуглеводи. Вона каже:

Після них ви вже через годину будете голодні. Також подібні смузі провокують різкий стрибок цукру в крові, потім різкий спад, що викличе різке відчуття голоду

Back to top button