Цікаве

Спеція, яка допомагає схуднути і одночасно зміцнює імунітет: наукове дослідження

Якщо ви перепробували купу дієт, а зайва вага все одно повертається, то спробуйте куркуму. Ця жовта спеція спалює жир в комплексі з вегетаріанською дієтою, паралельно зміцнюючи імунітет і знижуючи запальні процеси, виявили вчені. Про це розповідає 1News.

Куркумін добре відомий нам як харчовий барвник: ця речовина входить до складу кореня куркуми і саме завдяки йому їжа набуває жовтого кольору. Що ж з’ясували вчені? А те, що куркумін допомагає швидше знизити вагу у дорослих із зайвою вагою і навіть ожиріння, якщо його використовувати як харчову добавку разом з дієтою для схуднення.

Куркума – потужний засіб для схуднення

Найефективнішими в цьому плані виявилася вегетаріанська дієта плюс добавки на основі куркуми. Також медики помітили, що у тих добровольців, хто вживав куркумін, знизилися запальні процеси.

Куркума здавна відома як природний антибіотик. Він зміцнює імунну систему, ефективно борючись з вірусами і роблячи мембрани клітин менш сприйнятливими до атаки інфекції. Плюс куркуми в тому, що ця спеція активізує роботу кишківника, поліпшує травні процеси. А ще куркумін гальмує ріст жирових клітин і сприяє їх апоптозу, тобто знищенню.

Цією властивістю куркуми пояснюється її еффетівность при схудненні. При цьому куркума не така гостра, як інші спеції. З “живих” спецій куркумін засвоюється не так добре, як добавки на його основі. Тому ефективнішими при боротьбі з схудненням стали харчові добавки з куркуміном – саме добавками вчені постачали добровольців, які інтенсивно худнули. Добавки на основі куркуми також популярні серед спортсменів – знову ж таки через жироспалювальні властивості куркуми.

Звичайно ж, не потрібно їсти куркуму ложками, її можна додавати, як приправу в різні страви. Якщо ж ви вирішили попити харчові добавки з куркуміном або сісти на дієту, то в будь-якому разі проконсультуйтеся зі своїм сімейним лікарем.
Джерело: Nutrients
Back to top button