Цікаве

Сонливість у денний час: якого вітаміну не вистачає організму

Сонливість у денний час: якого вітаміну не вистачає організму

На стан людського організму впливає чимало факторів, зокрема спосіб життя та харчування. Велику роль відіграють й вітаміни, оскільки дефіцит одного з них може провокувати сонливість у денний час.

В Американській академії медицини сну встановили зв’язок між надмірною денною сонливістю і вітаміном D. Протягом дослідження фахівці опитували пацієнтів під час звичайних консультаційних візитів. Вони заповнювали анкету, в якій вказували симптоми, пов’язані з порушення сну, включаючи помірну або сильну скелетно-м’язову біль, що сприяє порушенню сну, а також дискомфорт в денний час.

Згідно з результатами, між сонливістю і вітаміном D дійсно простежується зв’язок. Сон у денний час найбільше спостерігався в афроамериканців.

Дослідження Національної медичної бібліотеки США також виявило зв’язок між нестачею вітаміну D і сонливістю. В експерименті брали участь 1,5 тисячі осіб з ознаками порушення сну, а також з неврологічними захворюваннями. Так, у більшості пацієнтів спостерігалося покращення сну шляхом підтримки певного рівня вітаміну D в крові.

Back to top button