Салат з ріпою і капустою
Продукти для блюда
- ріпа (d~5 см, у мене рожева) – 1 шт.
- капуста білокачанна (цілісне листя від невеликого качана) — 5 шт.
- морква (у мене 2 дрібні) — 1 шт.
- ягода (будь-яка, опціонально, у мене чорниця) — 1 жменя
- перець чорний свіжомелений (опціонально, будь-який вами коханий та бажання) — 0,25 ч.л.
- олія соняшникова (у мене нерафінована, будь-яка олія, яку ви любите) — 1 ст.л.
- мед — 1 ст.
- соль – 0,25 ч.л.
Як готувати?
Знімаємо з качана капусти 5 шт цілісного листя, вирізаємо в них товсті прожилки, укладаємо стопочкою, а потім скручуємо в рулончик.
Нарізаємо приблизно товщиною 1 мм тонкою «локшиною».
Моркву натираємо на тертці для корейської моркви.
Якщо такої немає, то натріть на звичайній терці середнього розміру.
Ріпу нарізаємо тонкими пластинами.
Всі овочі поміщаємо в великий салатник, де зручно буде перемішувати і заправляти салат.
Овочі присолюємо трохи і руками мені зовсім трохи.
Заправляємо медом рідкою та соняшниковою нерафінованою олією, посолимо, якщо здалося не солоно.
Олію можна взяти будь-яку, вами улюблену.
Перемішуємо та додаємо будь-яку ягоду за бажанням.
Це може бути різна смородина, брусниця або чорниця.
Я додала чорниці.
Знову акуратно з’єднуємо.
Салат готовий.
За бажанням можна поперчити будь-яким улюбленим перцем.
Я не перчила, але додала б трохи перцю-каєн.
Подаємо.