Цікаве

Салат з ріпою і капустою

Продукти для блюда

  • ріпа (d~5 см, у мене рожева) – 1 шт.
  • капуста білокачанна (цілісне листя від невеликого качана) — 5 шт.
  • морква (у мене 2 дрібні) — 1 шт.
  • ягода (будь-яка, опціонально, у мене чорниця) — 1 жменя
  • перець чорний свіжомелений (опціонально, будь-який вами коханий та бажання) — 0,25 ч.л.
  • олія соняшникова (у мене нерафінована, будь-яка олія, яку ви любите) — 1 ст.л.
  • мед — 1 ст.
  • соль – 0,25 ч.л.

Як готувати?

Знімаємо з качана капусти 5 шт цілісного листя, вирізаємо в них товсті прожилки, укладаємо стопочкою, а потім скручуємо в рулончик.

Нарізаємо приблизно товщиною 1 мм тонкою «локшиною».

Моркву натираємо на тертці для корейської моркви.

Якщо такої немає, то натріть на звичайній терці середнього розміру.

Ріпу нарізаємо тонкими пластинами.

Всі овочі поміщаємо в великий салатник, де зручно буде перемішувати і заправляти салат.

Овочі присолюємо трохи і руками мені зовсім трохи.

Заправляємо медом рідкою та соняшниковою нерафінованою олією, посолимо, якщо здалося не солоно.

Олію можна взяти будь-яку, вами улюблену.

Перемішуємо та додаємо будь-яку ягоду за бажанням.

Це може бути різна смородина, брусниця або чорниця.

Я додала чорниці.

Знову акуратно з’єднуємо.

Салат готовий.

За бажанням можна поперчити будь-яким улюбленим перцем.

Я не перчила, але додала б трохи перцю-каєн.

Подаємо.

Back to top button