Цікаве

Названо топ-10 найпоживніших продуктів

Вчені вибрали з тисячі харчових продуктів 100 найпоживніших і корисних. Серед них є риба, горіхи, брокколі, абрикоси, вишня, квасоля і навіть петрушка з паприкою та перцем чилі.

1News розповідає про топ-10 найпоживніших продуктів, які в сумі можуть забезпечити організм усіма необхідними речовинами.

Мигдаль. У 100 грамах цього насіння міститься 579 кілокалорій. Цей продукт вкрай корисний для здоров’я, адже він містить білки, жири, кальцій і вітаміни. Ці горіхи корисні для шкіри, зору, а також запобігають серцево-судинним захворюванням і діабету. Індекс поживності – 97.

Черімойя – ця тропічна рослина має солодку м’якоть. У 100 грамах – 75 ккал. Цей плід багатий на вітаміни, калій і цукор. Нормалізує кислотність шлунка, покращує роботу печінки, сприяє зниженню ваги. Індекс поживності – 96.

Морський окунь насичений білками, жирами, амінокислотами, омега-3 кислотами і вітамінами. У 100 грамах – 79 ккал. Благотворно позначається на метаболізмі, зміцнює судини, покращує роботу серця, знижує концентрацію поганого холестерину в крові і нормалізує тиск. Також гарний для схуднення. Індекс поживності – 89.

Камбала є відмінним джерелом вітаміну В1, жирних кислот Омега-3, а також вітамінів D, Е і А. У 100 грамах – 70 ккал. Регулює водно-сольовий обмін, допомагає перетворювати глюкозу на енергію, є гарним будівельним матеріалом для зубів і кісток. Індекс поживності – 88.

Насіння Чіа – містить велику кількість харчових волокон, білка, а-ліноленової кислоти, фенольної кислоти і вітамінів. Прекрасно підходить для схуднення. Знижує рівень цукру в крові, стабілізують холестерин і знижує артеріальний тиск, допомагає роботі шлунку. Індекс поживності – 85. У 100 грамах – 486 ккал.

Гарбузове насіння є відмінним джерелом заліза і марганцю. У 100 грамах міститься 559 ккал. Нормалізує сон, знижує рівень поганого холестерину, зменшує запалення при артритах, зміцнює серце і судини, гарне для профілактики діабету. Індекс поживності – 84.

Мангольд (листовий буряк) – це трав’яниста рослина, яка є джерелом фітохімічної речовини і беталаїну. Є антиоксидантом, містить багато корисних речовин, які допомагають справлятися з авітамінозом. У 100 грамах – 19 ккал. Індекс поживності – 78.

Сало – містить велику кількість вітамінів, жирні кислоти, мінерали. У 100 грамах – 632 ккал. Зміцнює імунітет, поліпшує обмін речовин, є відмінним дієтичним продуктом. Індекс поживності – 73.

Листя буряка містить кальцій, залізо, вітамін К і В. У 100 грамах міститься 22 ккал. Покращує травлення, регулює метаболізм, зміцнює серце і судини. Індекс поживності – 70.

Сушена петрушка містить алюміній, літій, ванадій, титан, молібден,вітаміни А, С, В1, В. В 100 грамах міститься 292 ккал. Покращиться апетит, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, підвищує увагу, стабілізує роботу нирок. Індекс поживності – 69.

Джерело: Обозреватель

Back to top button