Цікаве

Названо корисні властивості грейпфрута

Вважається, що грейпфрут є чимось середнім між солодким апельсином і помело. Він відомий своїм унікальним поєднанням солодощі і гіркоти, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Ось кілька вагомих причин, за якими необхідно їсти більше грейпфрутів.

Джерело поживних речовин

Всього лише половина грейпфрута містить 64% добового споживання вітаміну С і 28% бета-каротину, пігменту, який організм перетворює на вітамін А. Грейпфрут також містить невелику кількість мінералів, таких як кальцій, калій і магній.

Зміцнює імунну систему

Вітаміни А і С важливі для здорового імунітету. Дослідження показують, що низький рівень вітаміну С може послабити імунну систему. І хоча грейпфрут насправді не може запобігти застуді, він може, принаймні, зменшити тяжкість її симптомів і, можливо, навіть її тривалість.

Бореться з вільними радикалами

Вільні радикали – це нестабільні молекули, які можуть пошкодити клітини і викликати захворювання. Грейпфрут – багатий на антиоксиданти. Ці сполуки поглинають вільні радикали і нейтралізують їх, щоб вони не могли завдати шкоди здоров’ю.

Зменшує запалення

Грейпфрут – це потужний засіб для боротьби із запаленням завдяки флаванонам. Дослідження показують, що флаванони допомагають зменшити хронічне запалення, головну причину серйозних захворювань, таких як рак і діабет.

Покращує здоров’я кишечника

Вживання грейпфрута на сніданок прискорює травлення й обмін речовин. Пектин, тип волокна, який зазвичай міститься в яблуках, також присутній і в грейпфруті. Він підтримує травлення, переміщаючи їжу уздовж вашого кишковика і полегшуючи процес дефекації.

Прискорює природний процес загоєння ран

Вітамін С необхідний не тільки для зміцнення імунітету. Він також необхідний для загоєння ран. Дослідження показують, що він допомагає в утворенні колагену, одного з основних будівельних блоків кісток, шкіри, м’язів і сухожиль. Експерти радять приймати вітамін С перед операцією, щоб рани швидше гоїлися після неї.

Захищає серце

Дослідження показали, що грейпфрут може захистити серце, знижуючи рівень холестерину ЛПНЩ, який може закупорити артерії і спровокувати розвиток серцевих захворювань. Грейпфрут здатний знизити рівень тригліцеридів. Крім того, грейпфрут може допомогти знизити кров’яний тиск завдяки калію.

Бореться із зайвою вагою

Вживання грейпфрутів запобігає набору зайвої ваги і допомагає утримати вагу. Недавнє дослідження навіть показало, що нарингенин, антиоксидант, що міститься в грейпфруті, може допомогти у лікуванні жирової хвороби печінки. Люди, які страждають ожирінням, особливо схильні до ризику цього захворювання.

Контролює рівень цукру в крові

Грейпфрут – відмінний варіант для людей з діабетом або тих, хто схильний до ризику захворювання, тому що він має низький глікемічний індекс (ГІ). Продукти з низьким ГІ повільно вивільняють глюкозу, на відміну від продуктів з високим ГІ, які зазвичай повні цукру.

Допомагає запобігти раку

Грейпфрут містить безліч корисних сполук, які можуть знизити ризик розвитку раку. До них відносяться вітамін С, бета-каротин і флаванони. Одне дослідження навіть показало, що люди, які вживали більше грейпфрутів і інших цитрусових, були менш схильні до розвитку раку підшлункової залози і простати, ніж ті, хто не їв їх взагалі.

Грейпфрут – це універсальний суперпродукт з безліччю поживних речовин і користю для здоров’я. Щоб скористатися цими перевагами, спробуйте включити грейпфрут в свої салати і пікантні основні страви або просто візьміть один для полуденного перекусу.

 

 

 

 

Back to top button