Цікаве

Названо 5 важливих правил догляду за вухами

Названо 5 важливих правил догляду за вухами

Вуха — важлива частина нашого тіла, яка потребує особливого догляду.

Кожній людині важливо знати про 5 головних правил догляду за органами слуху.

1. Чистіть вуха тільки за необхідності! Сірка у вухах — це природно. Слухові проходи очищаються самі по собі. У кращому випадку слід обережно видалити сірку, яку видно в передній ділянці вушної раковини, за допомогою ватної палички. При цьому ніколи не проникайте стрижнем в слуховий прохід! Інакше існує ризик дрібних травм, які можуть викликати запалення в слуховому проході і барабанної перетинки.

2. Не засовуйте гострі предмети в вухо. Ні в якому разі не чистіть вуха сірником, шпилькою або іншими гострими предметами! Крім високого ризику травми, існує ризик того, що сірка, навпаки, буде проштовхнута у вушний канал глибше.

3. Тримайтеся подалі від вушних свічок. Застосування популярних зараз вушних свічок з воску, які нібито допомагають позбутися від пробок вушної сірки і знижують стрес, суперечливе з наукової точки зору. Не виключено, що гарячий віск може викликати сильні опіки,наприклад, барабанної перетинки або обличчя.

4. Якщо сильний свербіж у вухах, зверніться до лікаря. У разі якщо свербіж довго не проходить і виникає біль у вухах, зверніться до фахівця. Причина може бути в інфекції. Якщо свербіж виникає тільки в певних ситуаціях, наприклад, після миття голови, зробіть тест на алергію. Деякі інгредієнти шампуню можуть бути подразником. Запальні шкірні захворювання також можуть викликати свербіж в слуховому проході або вушній раковині.

5. При сильному шумі надіньте беруші. Постійний вплив шуму, наприклад, робота з відбійним молотком без захисту вух, може пошкодити слух. Якщо є ризик піддатися високому рівню шуму, слід носити беруші, а в кращому випадку, зробити їх за індивідуальним замовленням у майстра.

Back to top button