Цікаве

Названі ознаки, що повідомляють про недоліки вітамінів

Фахівцями названі ознаки, що повідомляють про нестачу того чи іншого вітаміну. Знаючи першопричину погіршення здоров’я, можна вжити ефективних заходів щодо її усунення, просто підкоригувати своє харчування.

Раціон сучасної людини включає в себе оброблені продукти, які часто позбавлені корисних речовин. Іноді організм починає відчувати гостру нестачу певних мінералів і вітамінів, що призводить до появи ознак, розшифрувавши які можна швидко вирішити проблему. Так, тріщинки в куточках рота свідчать про дефіцит вітаміну В, і в цьому випадку потрібно подбати про поповнення організму цинком і залізом. Почервоніння на шкірі і прищі є знаком браку корисних речовин груп D і A. З цими проблемами можна впоратися, урізноманітнивши свій раціон морквою і картоплею.

Висип і випадання волосся відбувається від нестачі жиророзчинних вітамінів – наприклад, A,E,D,K. Повернути в норму свій стан можна, ввівши в меню гарбузове насіння, авокадо і сухофрукти. Дефіцит в організмі калію, кальцію і магнію може привести до частих спазмів і болів в ногах. Допомогти відновленню можна, збагативши їжу мигдалем, яблуками, арахісом, вишнею і шпинатом.

Своєчасно розпізнавши ознаку нестачі будь-якого вітаміну в організмі, можна попередити наступні серйозні захворювання.

Back to top button