Цікаве

Навіщо пити воду взимку та як не забувати це робити: корисні поради

Якщо влітку бажання пити чисту воду часто виникає саме собою, то взимку більше тягне на зігріваючі чаї, узвар чи взагалі глінтвейн. Чому нам потрібна вода в холодну пору року, скільки води пити на день і як себе до того привчити – розповіла Ксенія Рен, передає 1News.

Чому взимку треба пити воду

Чай, кава або гарячий шоколад, та ще й з цукром, молоком та іншими калорійними добавками не сприяють відновленню водного балансу в організмі. Наші клітини взимку потребують чистої питної води, як і влітку.

В холод наш організм теж втрачає вологу, цьому сприяє теплий одяг, пересушене опалювальними приладами повітря. Тому чиста вода потрібна, щоб ваша шкіра не стала млявою, із землистим відтінком через зневоднення. А не лише через дефіцит сонця.

Пити воду взимку треба, щоб прискорити обмін речовин, знизити апетит та споживання калорій

Взимку ми їмо більш калорійну їжу тому достатнє вживання саме чистої води допоможе прискорити обмін речовин, знизити апетит і споживання калорій.

Також взимку ми сповільнюємося, стаємо менш рухливими, рідше буваємо на вулиці. Тому своєчасне поповнення наших внутрішніх “водних запасів” допоможе краще виводити токсини з клітин, підтримати нормальну роботу всіх органів та систем.

Скільки води треба пити і коли?

Ідеальна формула споживання води – 30 мл на 1 кг ваги. Тобто людині, вагою 60 кг потрібно випивати на день 1,8 літрів води. Якщо ви фізично активні, то стежте за відчуттями та пийте більше. Знайте, що спрага – перший симптом зневоднення, пийте до того, як відчуєте сухість у роті. Найкраще у перервах між їжею, вранці натщесерце і протягом дня.

Яку воду пити та як не забувати?

Пам’ятаємо, що кава, соки та алкоголь – це не вода, а діуретики, після них потрібно отримати додаткову порцію рідини. Найкраще пити природну очищену воду, не холодну, приблизно температури тіла.

 

Після масажу потрібно пити багато чистої води

 

Часто ми забуваємо пити чисту воду, навіть якщо організм подає нам сигнали. Щоб виробити звичку, спробуйте:

  • поставити пляшку з водою або чашки з вашою денною нормою перед собою, і спостерігайте як вона зменшується, періодично випиваючи потроху
  • завантажте мобільну програму з нагадуванням пити воду
  • якщо не дуже любите саме воду, то уявіть, що це життєво важливі ліки.

Джерело: Сьогодні

Back to top button