Цікаве

На Київщині відновили 12 000 об’єктів, зруйнованих внаслідок російської агресії: тільки в Ірпені було знищено 48% житлового фонду

В Київській області відновили понад 12 тисяч об’єктів, пошкоджених внаслідок військової агресії РФ. Про це повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Фото 1News, с. Богданівка, Київська область

«На сьогодні повністю або частково із забезпеченням життєдіяльності відновлено 12 108 об’єктів. Зокрема, повністю відновили 6 767 багатоповерхівок та приватних будинків, ще 3 919 – частково із забезпеченням життєдіяльності. Уже відбудували 187 шкіл та дитсадків, 100 медзакладів, 67 – адмінбудівель і ЦНАПів», – наголосив Руслан Кравченко.

В той же час, як стало відомо 1News з відповіді  Київської обласної військової адміністрації, за період з 24 лютого 2022 року на Київщині пошкоджено 24 324 житлові будинки, з них 1704 – багатоповерхові.

Станом на зараз зруйнованими на Київщині залишаються 15 602 будинки.

В свою чергу Ірпінська міська рада на запит 1News повідомила, що в Ірпінській громаді та місті з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну було пошкоджено 9690 житлових будинків, присадибних будівель та споруд. Це 48% від усього житлового фонду міста.

Окремо Ірпінська міська рада повідомила 1News, що за даними експертів KSE Institute збитки інфраструктури міста Ірпінь від війни становлять 25,3 млрд. гривень (майже 922 млн доларів). Найбільша частка в загальній сумі збитків належить житловому фонду й становить 17,7 млрд. гривень, з яких 11,6 млрд. гривень – через руйнування багатоквартирних будинків міста.

« У 2022 році за кошти резервного фонду державного бюджету, обласних субвенцій, співпраці з міжнародними організаціями, благодійними фондами було відновлено 407 багатоповерхових будинків, демонтовано 11 багатоповерхівок  та відновлено 322 приватних будинки. Крім того, за рахунок обласної програми «Відновлення приватних будинків» буде побудовано 12 приватних будинків взамін зруйнованих. 7 багатоповерхівок буде відновлено в рамках ініціативи Президента України UNITED24», – повідомляє Ірпінська міська рада.

Окремо зазначимо, що на території Київської області завдяки допомозі міжнародних партнерів побудовано декілька модульних містечок для людей, які втратили своє житло. Більше про те, як проходить життя українців в модульних містечках, читайте в матеріалі 1News: «Лише б ми перемогли, а все інше ми перетерпимо»: життя в модульному містечку Київщини».

Back to top button