Цікаве

Медики розповіли про корисні властивості спаржі для зміцнення імунітету

Медики розповіли про корисні властивості спаржі для зміцнення імунітету

Медики розповіли, що вживання спаржі позитивно впливає на стан здоров’я людини. За словами експертів, завдяки додаванню в раціон харчування даного продукту можна зміцнити імунітет і позбутися від проблем з травленням.

Про корисні властивості спаржі знали ще єгиптяни, греки і римляни, які вважали продукт делікатесом. Її вживання виліковувало від захворювань шлунково-кишкового тракту.

Сучасні експерти стверджують, що спаржа допомагає виводити з людського організму шлаки і токсини. При цьому вона здатна стимулювати функціонування корисних бактерій кишечника.

Спаржа містить безліч рослинних білків і солей. Вони допомагають нормально працювати серцево-судинної, нервової та опорно-рухової систем. Лікарі повідомили, що аспарагін, наявний в овочі, дуже важливий для кров’яного тиску, роботи серця і нирок. Спаржа є низькокалорійним продуктом. У 100 г овоча – 20 ккал.

Експерти рекомендують вибирати продукт, який має закриті і тверді наконечники. Дані пагони мають безліч корисних мікроелементів. Овоч можна використовувати як гарнір або основне блюдо.

Back to top button