Цікаве

Лікарі пояснили – чим загрожує недосипання

Для нормального самопочуття людині потрібно спати не менше семи годин на добу, пише 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.

Однак кожен третій не дотримується цього правила. Нове дослідження показало, що всього однієї ночі, коли людина спала мало, достатньо для змін на фізичному і ментальному рівнях.

Дослідники вивчили, як впливає на самопочуття сон, тривалістю менше шести годин, і чи накопичується негативний ефект, якщо дотримуватися такого режиму протягом декількох днів.

Всього було опитано близько 2 тис. осіб. “Аналіз показав, що недосипання протягом однієї ночі вже призводить до погіршення самопочуття, зниження як фізичних, так і розумових здібностей. Якщо порушення режиму триває, ці ефекти посилюються”, – йдеться в повідомленні.

Учасники дослідження розповіли, що найгірше вони себе почували після шести днів недосипу поспіль. Це пояснюється неповним відновленням сил і накопиченням стресу. Фізично цей стан може проявлятися болем в тілі, шлунково-кишковими розладами і такими респіраторними симптомами, як біль в горлі і нежить.

 

 

 

Back to top button