Цікаве

Лікарі оцінили небезпеку впливу яєць на рівень холестерину

Лікарі оцінили небезпеку впливу яєць на рівень холестерину

Загальновідомо, що певні продукти можуть викликати утворення холестеринових бляшок на стінках артерій, що здатне привести до небезпечних захворювань серцево-судинної системи. Курячі яйця містять величезну кількість холестерину. За оцінкою експертів Міністерства сільського господарства США, в одному великому яйці вагою близько 60 г знаходиться 169 мг цієї речовини.

Тому поширена думка, що курячі яйця не можна використовувати для здорового харчування, і що вони шкідливі для здоров’я судин. Американські фахівці з харчування пояснили, що це не так.

За словами нутриціолога Соні Ангелоне, дослідження Американської кардіологічної асоціації не змогло довести, що обмеження на холестерин в раціоні впливає на його накопичення в судинах. Дослідження показало, що у людей, які їли близько одного яйця в день, ймовірність розвитку ішемічної хвороби серця або інсульту не вище, ніж у людей, які взагалі не їли яйця.

Дієтолог Керрі Рекстон згодна з тим, що яйця не становлять небезпеки. За даними Гарвардської медичної школи, велика частина холестерину виробляється організмом самостійно з інших жирів. До 80% організм отримує шляхом переробки насичених і трансжирів. У яєчні з беконом велику небезпеку для судин представляють не яйця, а бекон, пояснюють фахівці.

Яєчні жовтки є хорошим джерелом холіну, важливого поживного речовини, якого, за словами Ангелоне, зазвичай мало в наших дієтах. Американські фахівці рекомендують з’їдати в середньому 4 яйця в тиждень. Для підтримки низького рівня холестерину дієтологи радять включати в раціон більше овочів, фруктів і бобових, обмежуючи при цьому надмірно перероблені продукти, хліб і цукор.

Back to top button