Цікаве

Лікар назвав продукти, які можуть знизити ризик хвороб серця і підвищити імунітет

Хвороба серця та ослаблена імунна система можуть призвести до різного роду ускладнень зі здоров’ям і можуть скоротити ваше життя, але зміна дієти може мати величезне значення.

Лікар-дієтолог Піксі Тернер виступає за екологічно чисту листову зелень, яка може принести безліч переваг, від підвищення рівня енергії до мінімізації серцевих захворювань і підвищення імунітету.

“Шпинат є гарним джерелом фолієвої кислоти”, – зазначив Тернер, додавши, що дефіцит цієї поживної речовини може призвести до анемії, викликаної дефіцитом фолієвої кислоти. Цей стан “може викликати у вас відчуття втоми і нестачі енергії”, – пояснила вона. “Останнє Національне дослідження з дієти та харчування (NDNS) показує, що більшість людей не отримують достатньої кількості фолієвої кислоти”.

Анемія, викликана недостатністю фолієвої кислоти, може проявлятися наступним чином, згідно зі списком Johns Hopkins Medicine:

  • Бліда шкіра
  • Зниження апетиту
  • Дратівливість
  • Недолік енергії або легка стомлюваність
  • Пронос
  • Гладкий язик

Жінкам, які хочуть зачати дитину, слід проявляти надмірну обережність щодо дефіциту фолієвої кислоти.

“Анемія з дефіцитом фолієвої кислоти під час вагітності може викликати дефект нервової трубки”, – заявила Johns Hopkins Medicine. “Це коли головний або спинний мозок не розвивається нормально. Це може призвести до смерті до або незабаром після народження”.

Для підвищення імунітету на розум може прийти вітамін С, але він міститься не тільки в цитрусових, таких як апельсин.

Один з кращих способів запобігти серцевим захворюванням – дотримуватися “здорової збалансованої дієти”. Також дуже важливо не курити, контролювати рівень холестерину і глюкози в крові і бути фізично активним.

Back to top button