Цікаве

Лікар назвала способи впоратися з емоційним вигорянням

Лікар назвала способи впоратися з емоційним вигорянням

Содержание

Змінивши свій режим дня та харчування, можна подолати емоційне вигоряння.

Емоційне вигоряння знайоме всім не з чуток. Робота, безперервне навчання чогось нового в якийсь момент можуть призвести до того, що людина просто стає апатичною і млявою, на жаль, від цього ніхто не застрахований. Тому завжди потрібно знати дієві способи, які допоможуть прийти у нормальний емоційний стан та впоратися з вигорянням.

Планування

Як зазначає фахівець, близько 80% людей у 2022 році зіткнулися зі стресом і зазнали емоційного вигоряння. Найбільш схильні до цього розладу люди, професія яких безпосередньо пов’язана зі спілкуванням з людьми. При цьому експерт зазначила, що тривалість вигоряння буває різною – від тижня до півтора року. Щоб вчасно допомогти собі, необхідно вести календар та чітко планувати свої дні – прописувати час для роботи та, звичайно, відпочинку.

— Найчастіше в календарі відзначені всі зустрічі, наради, але зовсім не залишається часу на обід, вечерю, хобі та захоплення. Також багато хто після інтелектуально складної роботи продовжує інтелектуально відпочивати, але зараз варто розуміти, що ваш мозок не відпочиває, а продовжує працювати, — зазначила фахівець.

Активність

Відновити емоційний стан допоможуть прогулянки та фізична активність. Також важливо підтримувати рівень вітамінів B і D, нестача їх в організмі може призвести до розвитку апатії. Експерт рекомендувала включати більше продуктів з їх вмістом до раціону або приймати вітаміни та ліки, які прописати може лише лікар.

— Якщо людина не змінюватиме стиль роботи та життя, то при припиненні прийому медикаментів усі симптоми вигоряння повернуться, — сказала лікар.

Back to top button