Цікаве

Лікар назвала головний овоч для зміцнення імунітету в сезон застуд

Підтримати імунітет у період сезонних захворювань та коронавірусу допоможуть помідори. Завдяки великому вмісту антиоксидантів, цей овоч дуже корисний для всього організму. 

«Помідори містять лікопін, сильний та важливий для людини антиоксидант. Він захищає організм від дії вільних радикалів, які можуть спричинити захворювання серцево-судинної системи, а також онкологічні захворювання. Завдяки лікопіну активуються захисні клітини імунітету», – пояснила вона.

За словами дієтолога, унікальний склад помідорів, вміст вітаміну С, харчових волокон та бета-каротину робить ці овочі вкрай корисними для очей, шкіри, волосся та нігтів.

Однак властивості помідорів багато в чому залежать від способу їхнього приготування. Наприклад, вітамін С руйнується при нагріванні, на відміну від лікопіну. У томатній пасті цей антиоксидант міститься навіть у більшій кількості, ніж у свіжих овочах, зазначила фахівець.

Вона також підкреслила, що, незважаючи на всю корисність помідорів, вони протипоказані людям із запальними захворюваннями шлунково-кишкового тракту або індивідуальною непереносимістю цього продукту.

Back to top button