Цікаве

Гіркий чорний шоколад замість ліків: 8 причин почати його вживати

Гіркий чорний шоколад замість ліків: 8 причин почати його вживати

Якщо ви звикли їсти тільки молочний або білий, то пора полюбити й інші види шоколаду, хоча вони можуть бути і такими приємними на смак,  зате допоможуть уникнути розвитку різних захворювань. Взяти тільки до уваги, що чорний шоколад містить речовини: теобромін (яке заряджає енергією і знижує тиск), анандамід (бадьорить і піднімає настрій), фенілетиламін. Коли вони потрапляють в організм, то викликають хімічну реакцію, яка змушує нас відчувати себе найщасливішими на світі. Рекомендують їсти тільки 70% чорний, 20-30 г і в першій половині дня.

Тепер перейдемо до більш детального опису корисних властивостей шоколаду.

Антиоксидант

Він містить так звані поліфеноли, які знижують вплив на організм вільних радикалів, тим самим сповільнюючи процеси старіння.

Захищає від серцево-судинних захворювань

Є джерелом речовин флавоноїдів, які допомагають стимулювати кровообіг головного мозку, розширювати судини і знижувати тиск. Тому він допомагає попереджати і стримувати прогресування атеросклерозу.

Знижує рівень холестерину

Важливо пам’ятати, холестерин є поганим, а є і хорошим. Поганий осідає на стінках артерій і є причиною утворення бляшок. Чорний шоколад зменшує кількість такого холестерину і підвищує рівень хорошого.

Допомагає боротися з діабетом

Він підвищує чутливість до інсуліну і контролює рівень цукру в крові.

Відмінне джерело Магнію (який здатний покращувати пам’ять), Меди, Калію і Заліза.

Також потрібно додати, чорний шоколад зменшує скупчення тромбоцитів, захищає нашу шкіру від UF-променів, а зуби від карієсу, допомагає при кашлі і дуже рекомендують вагітним.

Back to top button