Цікаве

Фахівці розповіли про правила споживання алкоголю, щоб уникнути похмілля

Фахівці розповіли, що необхідно робити для мінімізації негативного впливу алкоголю на здоров’я людини. Згідно з їх твердженням, не рекомендується вживати більше 2 келихів вина за вечір.

Експерти радять розтягувати час між прийомами спиртних напоїв. Рекомендується чергувати вино з водою з додаванням лимона. Завдяки цьому відбувається заповнення рідини і швидке виведення алкоголю з організму. Перед вечіркою потрібно чимось перекусити. Краще віддати перевагу жирній їжі. Відмінно підійде бутерброд з хлібом і сиром або авокадо.

Якщо не поїсти перед вживанням спиртного, відбудеться швидке вбирання алкоголю в кров. Також тіло потребуватиме виведення алкоголю. За рахунок цього збільшується ризик сильного похмілля. Необхідно навчитися правильно закушувати. Краще відмовитися від фруктів, солодощів, горішків, а віддавати перевагу білку і овочам. Вони здатні уповільнити всмоктування спирту і цукру в кров.

Під час застілля краще не курити, оскільки таким чином можна прискорити сп’яніння. Не варто змішувати алкоголь і ліки. Це спровокує важке похмілля і отруєння.

До того ж можуть виникнути серйозні наслідки для організму. Не рекомендується запивати алкоголь соком або газованою водою. При вживанні спиртних напоїв з газованою водою алкоголь швидше всмоктується в кров. Таким чином можна спровокувати «алкогольний удар», тобто сильне сп’яніння.

Фахівці розповіли про ознаки похмілля. Зокрема, мова йде про втому, слабкість і спрагу, головний і м’язовий біль, нудоту, блювоту і дискомфорт в животі, порушення сну, запаморочення, чутливості до світла і звуку, зниження уваги і концентрації, депресію, неспокій і дратівливість, тремтіння, пітливість, прискорений пульс і підвищення тиску.

Джерело news24.in.ua

2 Comments

  1. Сенсація! Фахівці розкрили секрети уникнення похмілля!

    Ви не повірите своїм очам! Експерти нарешті розповіли, як пити і не страждати від жахливого похмілля! Забудьте про безсонні ночі та головний біль, адже тепер ви знаєте, що робити! Дізнайтеся більше про ці шокуючі поради, які можуть змінити ваше життя назавжди! Читайте ексклюзивно на Medical Answers – медичні відповіді та поради.

  2. Фахівці поділилися порадами щодо споживання алкоголю для уникнення похмілля, зокрема рекомендують обмежити кількість випитого до 2 келихів вина за вечір, чергувати алкоголь з водою, перекушувати жирною їжею та уникати змішування алкоголю з ліками або газованими напоями. Вони також наголосили на важливості правильного закусування білковими продуктами та овочами для уповільнення всмоктування спирту в кров.

Back to top button