Спорт

Україна – Бельгія. Анонс матчу чемпіонату ЄвропиСпецпроект

Україна - Бельгія. Анонс матчу чемпіонату Європи

GGBET представляє прев’ю матчу Євро-2024, який пройде 26 червня.

 

Україна – Бельгія

Середа, 26 червня, 19:00. Стадіон МХП-Арена, Штутгарт. Головний арбітр зустрічі – Ентоні Тейлор (Англія). 

 

Збірна України підходить до вирішального матчу групового етапу чемпіонату Європи-2024 на останньому місці. Усі команди квартету набрали по три бали, але розгромна поразка від Румунії (0:3) суттєво погіршила нашу конкурентоспроможність в додаткових показниках. Втім, на щастя, все досі в наших руках. 

Розкладів, за яких можна пройти далі, достатньо. У випадку перемоги над бельгійцями ми гарантовано крокуємо в плей-офф, можливо, навіть з першого місця. Нічия також, з великою ймовірністю виведе нас в наступну стадію для цього треба, щоб Румунія й Словаччина виявили переможця. Якщо ж словаки програють у своєму матчі, то нас навіть може влаштувати поразка від Бельгії, але тут багато що буде залежати від результатів команд в інших групах.

Другий тур довів, що наша команда спроможна досягати результату, але й продемонстрував, що проблем все ще дуже багато. Тільки неймовірна гра Анатолія Трубіна дозволила провести першу чверть матчу лише з одним пропущеним голом. Далі команда Сергія Реброва дуже вдало атакувала флангами та створювала гостроту. 

Головним моментом, на який треба звернути увагу – в нашої команди почало все виходити після спрощення гри. Побудова атаки через короткі передачі не працювала, а ось довгі та середні паси дозволили нашим швидким гравцям оперативно знаходити простір та загрожувати воротам супротивника. Тому дуже цікаво подивитись, чи піде на спрощення гри тренерський штаб Сергія Реброва з самого початку.

Що стосується Бельгії, то команда Доменіко Тедеско неочікувано програла Словаччині, але після цього обіграла Румунію. Чи є якісь проблеми у бельгійців або поразка була випадковістю? Звичайно є – золоте покоління залишилось позаду, а найкращий форвард команди Ромелу Лукаку все ніяк не може забити. 

Не дивлячись на невдачі кремезного нападника, Бельгія все ще залишається третьою командою у рейтингу національних збірних, і саме проти такого супротивника нам треба досягати результату.


Прогноз на цей матч від ліцензійного  букмекера GGBET: Бельгія  переможе Україну з ймовірністю 57% (коефіцієнт 1,72). Подивіться лінію GGBET з 70+ видів спорту та знайдіть для себе цікавий матч!  Отримай неймовірний бонус до 150 000  грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з  GGBET!


Сила збірної Бельгії полягає в дуже швидких флангах, блискавичному Кевіні де Брюйне та міцному центрі поля позаду нього. В першій грі в парі з Амаду Онана діяв Орель Мангаля, але не виправдав надій, тому вже у другій грі з’явився Юрі Тілеманс – гравець більш атакувального профілю. Захист команди зовсім не бездоганний, та й нема в цій ланці зірок футболу з сильних клубів – Ренн, Лестер, Фулгем, Андерлехт й не більше.

Втім, Доменіко Тедеско хоче грати з позиції сили, принаймні проти команд, що на папері поступаються його команді, тому очікуємо знов появу Тілеманса, який добре зіграв проти Румунії, та гарні можливості для нашої команди на контратаках. Відзначимо, що Доменіко Тедеско після невдачі в першому матчі, на другий випустив Доді Лукебакіо, але він не зможе зіграти проти України через дискваліфікацію.

У матчі зі Словаччиною Сергій Ребров зробив чотири зміни в стартовому складі відносно гри проти румунів. Анатолій Трубін повністю виправдав свій вихід замість Андрія Луніна, те саме можна сказати про Володимира Бражка, який зайняв місце Тараса Степаненка. Враховуючи, що ліворуч у бельгійців грає Жеремі Доку, варто знов очікувати появу швидкого Олександра Тимчика. Що стосується Андрія Ярмоленка, то Віктор Циганков повернувся до загальної групи й має зіграти в старті. Також після травми відновився Віталій Миколенко, який досі ще не виходив на поле на цьому Євро.

Допускаємо, що Сергій Ребров може повернутися до схеми з трьома центральними захисниками, яка добре зарекомендувала себе в товариському матчі проти Німеччини. Це дасть більшу впевненість в штрафній та більше можливостей для страховки крайніх захисників. Втім, ця схема добре працює для стримування супротивника, а нам все ж таки треба забивати й набирати бали. 

Ще одним питанням, приємним питанням, для тренерського штабу є позиція форварда. Роман Яремчук завдяки вирішальному голу у ворота словаків став найкращим бомбардиром збірної України на чемпіонатах Європи та додав ще більше головного болю тренерському штабу при виборі стартового складу. Однак Артем Довбик неодноразово демонстрував дуже високий рівень гри у Жироні, коли в нього є простір, чого не було в матчах з румунами та словаками. Тим більше не дуже хочеться розривати зв’язку Довбик-Циганков.

 

Орієнтовні склади

Бельгія: Кастельс – Кастань, Фас, Вертонген, Теате – Тілеманс, Онана – Доку, Де Брюйне, Троссар – Лукаку

Україна: Трубін – Тимчик, Забарний, Матвієнко, Миколенко – Шапаренко, Бражко – Циганков, Судаков, Мудрик – Довбик

Не зіграють: Лукебакіо (дискваліфікація)

 

Історія протистоянь

Збірна України ще жодного разу не протистояла Бельгії. 

 

Що чекати від гри?

Бельгійці хочуть підтвердити статус фаворита матчу та групи й вийти в плей-офф з першого місця, а отже захочуть контролювати м’яч та гру. Нам не можна розкриватися, бо Доку та компанія дуже люблять вільні зони. Сподіваємось, що збірна зробить ставку на швидкий перехід в атаку, а виконавців для цього вдосталь: Матвієнко та Забарний володіють шикарним першим пасом, Судаков завжди готовий розгорнути атаку в центрі поля, а Мудрик, Довбик та Циганков мають високу швидкість й готові здивувати бельгійців.

Наш прогноз: 1:1


Партнер проєкту — ліцензійний букмекер GGBET з найширшою лінією, понад 70 видів спорту та дисциплін кіберспорту. Компанія створює унікальний україномовний контент на YouTube та розвиває культуру відповідальної гри. Отримай неймовірний бонус до 150 000  грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!


GGBET ЗДІЙСНЮЄ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ В УКРАЇНІ НА ПІДСТАВІ ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ БУКМЕКЕРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ВИДАНОЇ КОМІСІЄЮ З РЕГУЛЮВАННЯ АЗАРТНИХ ІГОР ТА ЛОТЕРЕЙ 23.08.2023 (РІШЕННЯ ВІД 08.08.2023 № 128), ТА ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ АЗАРТНИХ ІГОР КАЗИНО У МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ, ВИДАНО КОМІСІЄЮ З РЕГУЛЮВАННЯ АЗАРТНИХ ІГОР ТА ЛОТЕРЕЙ 23.08.2023 (РІШЕННЯ ВІД 08.08.2023№ 129).

УЧАСТЬ В АЗАРТНИХ ІГРАХ МОЖЕ ВИКЛИКАТИ ІГРОВУ ЗАЛЕЖНІСТЬ. ДОТРИМУЙТЕСЯ ПРАВИЛ (ПРИНЦИПІВ) ВІДПОВІДАЛЬНОЇ ГРИ.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 4 =

Back to top button