Світ

Мільярдер з РФ всупереч санкціям купив елітний літак

Мільярдер з РФ всупереч санкціям купив елітний літак

Фото: wikipedia

Бізнес-джет Airbus A320neo

Зарах Ілієв через треті країни купив собі бізнес-джет Airbus A320neo вартістю у $110 млн. У всьому світі налічується всього десять таких літаків.

Російський мільярдер Зарах Ілієв в обхід західних санкцій став власником нового бізнес-джета Airbus A320neo. Про це у вівторок, 25 червня, повідомляє The Moscow Times.

Зазначається, що Ілієв, який є один із засновників компанії Київська площа перебуває під санкціями США і Великої Британії. Його статки, за даними Forbes, близько $3 млрд.

Літак Airbus A320neo Ілієв купив свій на заміну старому Airbus A318CJ, розповіло одне з джерел видання.

Цей борт Airbus Corporate Jets випустила із заводу наприкінці 2019 року під серійним номером 8774. У січні 2020-го він перелетів до Базеля для оснащення vip-інтер’єром і фарбування – на це пішов цілий рік.

Літак купували через зареєстровану в Сан-Марино компанію з адресою на Мальті, він отримав номер T7-HHH. Влітку 2022-го Airbus ACJ320neo змінив прописку на азербайджанську і отримав інший номер 4K-5555. Потім він отримав таджицький номер EY-565 і 14 червня змінив прописку на російську і номер RA-73889.

Airbus A320neo став першим бізнес-джетом ACJ із сімейства NEO в Росії. Він є поліпшеною версією літаків сімейства Airbus A320. Лайнер може долати відстань в 11,1 тис. кілометрів з 25 пасажирами на борту, перебуваючи в повітрі до 13 годин. У всьому світі налічується всього десять таких бізнес-джетів.

Раніше повідомлялося, що в Іспанії виявили 10 літаків, пов’язаних з підсанкційними бізнесменами з РФ.

РФ імпортує тисячі компонентів для своїх винищувачів, попри санкції – ГУР

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × 2 =

Back to top button