Цікаве

Фахівці порадили – як поліпшити якість сну

З віком якість сну може змінюватися не в кращу сторону – ви починаєте частіше прокидатися, режим сну вже не такий стабільний, як в молодості, пише 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.

Фахівці розповіли, які кроки можна зробити для вирішення цієї проблеми.

В першу чергу слід проконсультуватися з лікарем або фармацевтом про ліки та добавки, які ви приймаєте. Ймовірно, деякі з них можуть впливати на якість сну. Якщо ви не можете заснути через больових відчуттів, дізнайтеся у лікаря, чи можна виправити ситуацію за допомогою безрецептурного знеболюючого.

Денний сон слід обмежити 10-20 хвилинами. Якщо ви виявите, що денний сон знижує сонливість ближче до вечора, то слід зовсім від нього відмовитися.

Місце, де ви спите, має бути максимально темним, нагадує портал “Mayo Clinic“. Мова йде не тільки про світло з вікна, але і від телевізора, екрану комп’ютера і мобільних пристроїв. Світло є причиною порушення природного ритму сну Вашого організму.

Не вживайте кофеїновмісні продукти менш ніж за 8 годин до сну. Також утримайтеся від алкоголю – він допоможе вам заснути, але після того як його ефект пройде, ймовірність того, що ви прокинетеся вночі, зростає.

 

 

 

 

Back to top button